Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ordenança d’intervenció municipal d’activitats fixa horaris diferenciats a estiu i hivern per a les terrasses

Escoltar

L’Ordenança d’intervenció municipal d’activitats fixa horaris diferenciats a estiu i hivern per a les terrasses

L’Ajuntament treballa en una ordenança específica per regular el tema

L’Ordenança d’intervenció municipal d’activitats, que va entrar en vigor el passat 12 d’agost, estableix horaris diferenciats per a les terrasses segons la temporada de l’any. El Ple municipal va aprovar definitivament l’ordenança el passat 7 de juliol amb alguns canvis respecte a l’aprovació inicial que s’havia fet al maig.


 

La nova ordenança té com objectiu regular el sistema d’intervenció administrativa de l’Ajuntament de Mataró sobre les instal·lacions, els establiments i les activitats del terme municipal. Substitueix el Reglament d’activitats que estava vigent des de 2008, mantenint cinc de les sis instruccions tècniques que aquest regulava: en concret s’ha eliminat la instrucció tècnica sobre establiments de serveis telefònics per a ús públic, i s’ha modificat la instrucció tècnica de regulació de les terrasses dels bars i elements de complement de les activitats comercials.

 

En relació a les terrasses, l’Ajuntament està treballant en la redacció d’una ordenança reguladora específica. Mentrestant, s’ha mantingut la instrucció tècnica que existia a l’antic Reglament introduint la diferenciació d’horaris per temporada i recollint una reclamació del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme per obrir una hora abans al matí.

 

 


Horari de les terrasses


 

L’horari de funcionament de les terrasses, segons la nova ordenança, és el següent (si la llicència de l’activitat no n’estableix un altre):

 

Temporada d’estiu (de l’1 de maig al 30 de setembre)

 

-          Obertura a les 8 h

-          Tancament a les 24 h, de diumenge a dijous; i a la 1 h, divendres, dissabte i vigílies de festius.

 

Temporada d’hivern (de l’1 d’octubre al 30 d’abril)

 

-          Obertura a les 8 h

-          Tancament a les 23 h, de diumenge a dijous; i a les 24 h, divendres, dissabte i vigílies de festius.

 


Per tant, respecte a la norma anterior (Reglament d’activitats), la nova ordenança permet obrir les terrasses una hora abans pel matí, no fa canvis horaris en el funcionament en la temporada d’estiu, i redueix una hora l’horari de tancament en la temporada d’hivern, ja que fins ara tot l’any es podia tancar a les 24 h de diumenge a dijous i a la 1 h els divendres, dissabtes i vigílies de festius.