Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fundació TIC Salut celebra deu anys de presència a Mataró i el TecnoCampus

Escoltar

La Fundació TIC Salut celebra deu anys de presència a Mataró i el TecnoCampus

La Fundació TIC Salut ha presentat avui el Mapa de Tendències en TIC i Salut, un document que des de fa anys serveix de termòmetre de l'ús de les tecnologies en aquest àmbit. La trobada ha reunit professionals de tot Catalunya. L'acte ha servit també per commemorar els deu anys de presència de la Fundació TIC Salut, que depèn del Departament de Salut de la Generalitat, a Mataró. La primera ubicació de la Fundació va ser a l'edifici TecnoCampus 1.0, situat a Vallveric, i amb la inauguració del parc el 2010 va traslladar-se a les instal·lacions que ocupa actualment, a l'edifici TCM3.



L'alcalde de Mataró, David Bote, ha destacat en la inauguració de la jornada, celebrada al Centre de Congressos del TecnoCampus, que l'aposta feta fa deu anys reforça el TecnoCampus, ja que el parc comparteix amb la Fundació TIC Salut l'objectiu que les tecnologies serveixin per transformar la societat.



En una de les taules rodones, hi han intervingut els exconsellers Marina Geli i Boi Ruiz, juntament, entre altres, amb Josep Mañach i Joan Cornet, exdirector i expresident de la Fundació, respectivament. S'hi ha ha ressaltat l'aportació de la Fundació TIC Salut, amb iniciatives com l'historial mèdic compartit, entre altres mesures.



També han assistit a la jornada els estudiants del Màster en Cronicitat i Dependència del TecnoCampus, ja que la temàtica de l'acte estava relacionada amb les línies de treball i recerca que treballen en el màster. Per altra banda, la Fundació TIC Salut és un dels col·laboradors d'aquesta formació, que s'imparteix al TecnoCampus, a l'Escola Superior de Ciències de la Salut.





El mapa



El mapa de tendències d'enguany conclou que l'ús de la història clínica electrònica és gairebé del 100% en els centres de la xarxa pública i recentment han començat a connectar-s'hi els centres de rehabilitació i diàlisi. Properament es complementarà amb la integració de dades procedents dels serveis socials.



El canal "La meva salut", espai digital multicanal amb què Salut vol afavorir que els ciutadans se sentin més partícips i responsables de la prevenció i cura de la seva salut, continua evolucionant i aquest any 2016 s'hi han triplicat els accessos, gràcies al fet que cada vegada s'hi ofereixen més funcionalitats i serveis. Cal destacar la gran acollida que ha tingut l'eConsulta.



La pràctica de la telemedicina manté la tendència dels darrers anys. L’ús del telediagnòstic i la teleconsulta se situa entorn al 70%. I la telemonitorització en el llindar del 20%.



Amb l’objectiu de millorar la pràctica assistencial es preveuen tres gran reptes: continuar evolucionant amb la interconnexió entre institucions; acompanyar el pacient en tenir cura de la seva salut i treballar en la transformació digital dels processos que donen atenció a les persones.