Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nau Gaudí estrena pàgina web

Escoltar

La Nau Gaudí estrena pàgina web

El nou portal permetrà descobrir tota la història de la primera obra de l’arquitecte



La Nau Gaudí estrena web (www.naugaudi.cat) amb la intenció de divulgar i potenciar la difusió de la primera obra d’Antoni Gaudí com a patrimoni cultural de Mataró. 




El nou portal permet endinsar-se en la història de l’edifici, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya el 1982, i que acull des de l’any 2010 la seu del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, espai d’exhibició de la Col·lecció Bassat. La informació es presenta en tres idiomes: català, castellà i anglès.




A la portada es pot visualitzar el vídeo “El primer Gaudí, la nau de Mataró”, produït per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró amb motiu del 130 aniversari de la nau. El vídeo fa un recorregut al llarg de 13 minuts per la història de Mataró del segle XIX, i el naixement del cooperativisme i conseqüentment l’encàrrec que va fer Salvador Pagès a un estudiant d’arquitectura anomenat Antoni Gaudí perquè construís la fàbrica de la Sociedad Cooperativa La Obrera Mataronense.




El web està distribuït en 6 submenús: “L’obra”, “L’arquitecte”, “La Declaració de Mataró”, “El Consorci”, “Activitats” i “Informació”.




“L’obra” permet aprofundir en la creació de la Nau Gaudí, que va resultar clau en el plantejament perquè va obrir el camí de la creació gaudiniana més genuïna: el desenvolupament dels arcs com a elements sustentadors. En aquest apartat s’explica la història de la nau i es pot veure una galeria de fotos dels diferents moments històrics, tant de la construcció inicial com de la rehabilitació que es va fer el 2002.




L’apartat “L’arquitecte” explica la vida d’Antoni Gaudí i Cornet (25 de juny de 1852 – 10 de juny del 1926) i mostra una cronologia de la seva obra a través de fotografies.




“La Declaració de Mataró” s’aprofundeix en els fets ocorreguts l’any 2013 quan, en el marc dels actes commemoratius del 130 aniversari de la Nau Gaudí, va tenir lloc la signatura de la Declaració de Mataró, el primer manifest en defensa de la conservació i la difusió del llegat gaudinià. En aquell document els gestors de les principals obres de Gaudí a Catalunya i els representats de diverses entitats culturals, col·legis professionals i administracions públiques es van comprometre a treballar conjuntament en la preservació i promoció d’aquest valuós patrimoni artístic i arquitectònic. Al mateix temps, es va acordar la creació d’un òrgan que vetllés pel seguiment dels compromisos adquirits, el Consell Gaudí.




El següent apartat està dedicat al Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i per la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat. El 2008 se signa un conveni de col·laboració i l’1 d’octubre de 2009 els estatuts del Consorci s’aproven al Ple de l’Ajuntament de Mataró. El Consorci neix amb la finalitat de difondre i exhibir la Col•lecció Bassat, així com contribuir a la conservació, l’estudi, l’exposició i l’adquisició d’obres d’art contemporani, amb una atenció especial per l’obra d’artistes catalans o relacionats amb la ciutat de Mataró i la comarca del Maresme.




Els dos darrers apartats permeten conèixer les activitats diverses que es fan durant l’any a la nau, disposar de la informació pràctica de l’edifici, així com llegir les notícies relacionades.




Paral·lelament al web de la Nau Gaudí, també s’està treballant per unificar la informació de tots els socis membres del Consell Gaudí per sumar sinergies i difondre l’obra de l’arquitecte.