Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La vuitena edició del Certamen de les arts dels casals de la gent gran rep 178 obres

Escoltar

La vuitena edició del Certamen de les arts dels casals de la gent gran rep 178 obres

Totes les peces presentades es poden veure al Foment Mataroní i a la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro



El regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, Joan Vinzo, va fer entrega el passat dimarts dels guardons als guanyadors de la vuitena edició del Certamen de les arts dels casals de la gent gran. Aquest any s’han presentat 178 obres repartides en 15 modalitats. El certamen és una iniciativa sorgida en la Comissió de Cultura de la gent gran que depèn del Consell Municipal de la Gent Gran. L’acte va tenir lloc al Foment Mataroní.


 

El certamen té per objectiu afavorir la participació activa de la gent gran en la vida de la ciutat, potenciant dinàmiques de participació que permetin a aquest col·lectiu ser i sentir-se de la ciutat com a persones participatives i compromeses. En aquest certamen s’estimula la creativitat del col·lectiu de la gent gran i en guardona les millors creacions artístiques i literàries.

 

En aquesta iniciativa hi poden participar els usuaris dels casals municipals de la gent gran i els socis de l’Associació de Gent Gran La Gatassa, de les Aules Sènior de Mataró i de l’Associació de Gent Gran Jaume Terradas. Els casals municipals participants han estat: Parc, Rocafonda, Havana, La Llàntia, Oriol Batista, Cirera, Santes-Escorxador i Els Molins.

 

S’han presentat 178 obres repartides en les següents modalitats: poesia 13 obres; prosa 8; pintura 24; dibuix 10; fotografia 8; manualitats 29; marqueteria 5; pintura sobre roba 14; ceràmica 6; puntes de coixí 0; ganxet 7; mitja 6; patchwork 32; punt de creu 9; labors 2 i modisteria 5. S’han concedit 2 premis per modalitat.

 

Com a novetat d’aquest any, i donada la quantitat d’obres presentades, hi ha dos espais on s’exposen fins al 19 de juliol: Foment Mataroní (carrer Nou, 11) de 16 a 21 h; i la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro (carrer d’en Palau, 18) de 9.30 a 14 h (excepte dilluns) i de 16 a 20.30 h.