Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Xarxa de Biblioteques de Mataró busca voluntariat per a la segona edició del LECXIT

Escoltar

La Xarxa de Biblioteques de Mataró busca voluntariat per a la segona edició del LECXIT

En la primera edició van participar 60 voluntaris i 50 alumnes



La Xarxa de Biblioteques de Mataró ha iniciat la campanya de recerca de voluntariat per la segona edició del LECXIT, lectura per a l’èxit educatiu. Aquesta campanya va adreçada a totes les persones que vulguin encomanar el gust per a la lectura a un infant. 




Un cop a la setmana, un voluntari comparteix amb un alumne una hora de lectura. Els voluntaris només han de saber llegir en català i tenir ganes d’acompanyar l’alumnat en els seus progressos educatius. Aquesta activitat forma part del Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de Mataró.




Les persones que vulguin formar part de la segona edició del LECXIT, han d’adreçar-se a la Biblioteca Pompeu Fabra o a la Biblioteca Antoni Comas. El programa està previst que comenci el mes d’octubre i acabi el mes de juny.






Primera edició del LECXIT




En la primera edició del LECXIT hi van participar 60 voluntaris i 50 alumnes de les escoles Camí del Mig, Germanes Bertomeu, Rocafonda i Vista Alegre. La valoració que fan tots els participants en aquesta primera experiència, tant voluntariat com els nens i nenes, les famílies, escoles i responsables, és positiva ja que els alumnes milloren la seva actitud envers la lectura, guanyen seguretat i autoestima i adquireixen major fluïdesa en la comprensió lectora.






El projecte LECXIT està promogut per l’Obra Social Fundació La Caixa, la Fundació Jaume Bofill i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. A Mataró, aquest projecte ha estat impulsat i coordinat pel Projecte d’Àmbit Comunitari d’Impuls de la Lectura format per tècnics d’inspecció educativa, equip ELIC (equips d'assessorament als centres i al professorat en llengua, educació intercultural i cohesió social), Ensenyament, Cultura, les Biblioteques de Mataró i el Centre de Normalització Lingüística.