Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les biblioteques de Mataró celebren la 21a Setmana de la Ciència amb una exposició i tallers

Escoltar

Les biblioteques de Mataró celebren la 21a Setmana de la Ciència amb una exposició i tallers

Aquesta iniciativa se celebrarà de l’11 al 20 de novembre

Les biblioteques de la ciutat han organitzat un seguit d’activitats de divulgació científica per sumar-se a la celebració de la 21a Setmana de la Ciència, una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, que es celebrarà de l’11 al 20 de novembre. 




Les activitats d’enguany giraran al voltant d’un temes centrals que són la cartografia amb motiu de l’Any Internacional del Mapa, la relació global/local amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de l’Entesa Mundial i els llegums perquè enguany també és l’Any Internacional dels Llegums.






Una exposició i un circuit científic




La Biblioteca Antoni Comas acollirà, del 2 al 26 de novembre, l’exposició “Energia” que s’emmarca dins del programa cultural del Museu del Gas, de la Fundació Gas Natural-Fenosa. Aquesta activitat forma part del projecte I-Biblioteques que impulsa accions que tenen com objectiu principal el foment del coneixement del patrimoni i el teixit industrial de Catalunya.





“Energia” proposa un recorregut per l’evolució de les indústries del gas i l’electricitat al llarg dels segles XIX i XX, a través dels canvis socials que va provocar l’aplicació de les noves tecnologies i els nous invents. L’objectiu és fer reflexionar sobre el present i el futur de les energies i sobre la importància de l’eficiència energètica.





És una exposició que combina història i tecnologia, passat i futur, aprenentatge i joc. “Energia” preten destacar els valors de la innovació, l’emprenedoria i el treball en equip. S’hi explica la metodologia d’obtenció i transport del gas i l’electricitat, les tecnologies utilitzades, els canvis socials i històrics, sense oblidar-se de l’evolució de les costums i hàbits que comporten els nous invents i formes de vida, així com del debat sobre l’energia i el seu futur.





El Laboratori d’Aprenentatge Científic (LAC) proposa un taller en format de circuït científic sota el nom “La ciència del xef”. L’activitat permet experimentar les característiques i propietats dels aliments i recrear la ciència que s’amaga darrera els suculents plats dels xefs de cuina. És un taller familiar, gratuït, adreçat a nens i nenes de 7 a 10 anys. Les places són limitades i caldrà inscripció prèvia a la biblioteca. Els infants hauran d’anar acompanyats d’un adult.



L’ 11 de novembre, a les 18 h, es farà a la Biblioteca Antoni Comas, i el 18 de novembre, a les 18 h, a la Biblioteca Pompeu Fabra.