Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Dissantes tornen a omplir l'Espai Firal del Parc Central ballant i cantant el "Jo sóc com tu"

Escoltar

Les Dissantes tornen a omplir l'Espai Firal del Parc Central ballant i cantant el "Jo sóc com tu"

La jornada va comptar amb jocs i tallers infantils a la tarda i una gran nit musical amb Els Catarres, Buhos i Ignorantes, entre d'altres



La diada solidària de les Dissabtes va moure ahir més de 10.000 persones al Parc Central. Per quart any consecutiu la jornada, organitzada per la Fundació El Maresme i l’Ajuntament, forma part del programa de Les Santes. Tallers infantils, música i la ja tradicional flashmob a ritme de la cançó "Jo sóc com tu", amb versió d'Els Catarrres, van protagonitzar aquesta nova edició de les Dissantes que aquest any s'ha emmarcat en el 50è aniversari de la Fundació El Maresme.


 

La primera part de les Dissantes es va dedicar als més petits. A partir de les 17 h l'Espai Firal del Parc Central es va omplir amb tallers i jocs infantils: contes d'en Santi, piscina de pilotes, jocs de memòria o de pescar, tres en ratlle, bitlles, o el taller de pintura, entre d'altres, van divertir al públic més jove. I ja cap a les 20.30 h Els Catarres van pujar a l'escenari amb un grup de dansa de la fundació per cantar en directe la nova versió del "Jo sóc com tu" i fer ballar a tota la marea vermella, la samarreta d'aquest any, que omplia el recinte. Més de 10.000 persones i en Santi es van moure al mateix ritme culminant així la primera part de la diada.

 

Mentre uns anaven sopant aprofitant les barres amb beguda i menjar de la Fundació El Maresme va començar a sonar el primer grup de la nit The Ohio Big Band, grup creat el 2010 dins l'Escola de Música El Carreró de Mataró, amenitzant l'estona fins que no comencés el primer grup a sortir dalt de l'escenari.

 

Primer va pujar Cesk Freixas i li va seguir Ferran (Exceso) que va donar pas al grup maresmenc Ignorantes i el seu Party Show. L'ambient ja estava preparat per rebre una altra vegada Els Catarres. Amb un públic entregat van fer un recorregut durant més d'una hora per la seva discografia i també van presentar el seu nou disc "Big Band". Els Catarres van tornar a tocar el "Jo sóc com tu", la versió que han fet aquest any el grup per a les Dissantes. I el grup que va posar el punt i final a la desfilada va ser Buhos que van fer sentir el seu últim disc "Lluna plena" a ritme d'ska-rock tropical.

 

La nit musical la va tancar, als volts de les 5 de la matinada, una selecció dels millors temes del moment de la mà de Dj Sendo.

 

Les activitats de Dissabtes són gratuïtes i els diners que es recullen a les barres i a través dels elements de marxandatge es destinen íntegrament a projectes per a persones amb discapacitat intel·lectual.

 

La Fundació El Maresme és una entitat amb 50 anys de recorregut que promou la inclusió social i la participació activa de les persones amb discapacitat intel·lectual i que ho està treballant a través del Projecte Santi, nascut el setembre del 2012. El projecte es visualitza amb el personatge d’en Santi.