Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Jornades de Salut i Alimentació inclouen una vintena d’activitats per potenciar una vida activa i saludable

Escoltar

Les Jornades de Salut i Alimentació inclouen una vintena d’activitats per potenciar una vida activa i saludable

El 16 d’octubre és el Dia Mundial de l’AlimentacióEl regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, Joan Vinzo, ha presentat aquest matí la programació de les Jornades de Salut i Alimentació que enguany porten com a lema “Posa’t en marxa i suma salut”. Les activitats inclouen caminades, tallers de cuina, jocs, contes i activitats esportives de diferent intensitat que van adreçades a tota la ciutadania, són gratuïtes i es fan a diversos espais de la ciutat. 
Les activitats es fan durant el mes d’octubre per commemorar el Dia Mundial de l’Alimentació que se celebra el proper dia 16. L’objectiu és conscienciar de la necessitat d’incorporar l’activitat física en el dia a dia així com alimentar-se d’una forma equilibrada. Enguany, l’Organització de les Nacions Unides per l’Alimentació (FAO) ha declarat el 2016 Any Internacional dels llegums, aspecte que s’ha inclòs en les Jornades.


Conferència i caminada popular
Un dels actes centrals de la programació és la conferència “L’activitat física i la salut: desmuntant mites” a càrrec del psicòleg de l’Esport, codirector del Programa ACB Next Valores i assessor d’equips esportius i directius, Pep Marí. Aquesta activitat arribarà dijous 13 d’octubre, a Can Palauet, després de la presentació oficial de les jornades a càrrec del regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, Joan Vinzo.
També destaca la caminada popular del diumenge 16 d’octubre, que porta com a títol “Descoberta del sot de la Salamandra i els suros d’en Soler”, i que estarà guiada per l'enginyer i naturalista de l’entitat Natura, Oriol Bassa. La sortida es farà a les 9 h des de la plaça de Puerto Rico i la caminada té una durada aproximada de 3 h i 30 m.
La programació ha estat elaborada per la Secció de Salut de l’Ajuntament amb la col·laboració d’altres serveis municipals i entitats de la ciutat.