Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les platges del Varador i El Callao han passat amb nota l’auditoria de la Q de Qualitat Turística

Escoltar

Les platges del Varador i El Callao han passat amb nota l’auditoria de la Q de Qualitat Turística

Les dues platges han obtingut una nota de 9,27

Les platges del Varador i del Callao mantenen un any més la certificació de la marca ‘Q’ de Qualitat Turística que atorga l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), i que han obtingut cada temporada des de l’any 2010.


La Q de Qualitat és un reconeixement d’àmbit internacional a través de la nova norma UNE-ISO 13009:2016. Aquesta norma, corresponent a la gestió de platges, està associada a la Marca “Q” de la mateixa manera que la resta de normes UNE del sector turístic.


L’ICTE atorga aquest distintiu a aquelles platges que compleixen uns alts nivells de qualitat pels serveis que presten als usuaris. Té en compte la planificació, organització, gestió ambiental, gestió dels recursos, procés de control i millora contínua de la qualitat turística de la platja. Per obtenir aquest certificat, les platges han de reunir una sèrie de requisits, que són avaluats per una empresa auditora externa. Una puntuació a partir de 6 indica conformitat amb el servei; entre el 7 i 8, de satisfacció i entre el 9 i 10, d’excel•lència. Ambdues platges han obtingut una puntuació de 9’27.


Pel que fa als beneficis per al turisme, aquesta norma és una garantia de servei turístic de qualitat a la platja, amb el compromís d’aconseguir la plena satisfacció dels usuaris.


Com a destinació, aporta un valor afegit, respecte a d’altres platges del territori:


- És diferenciadora, perquè únicament pot obtenir-les aquelles platges que asseguren uns nivells mínims de servei.


- Ajuda a posicionar turísticament Mataró i a assegurar una bona imatge amb la implantació de la qualitat i de la millora continua de les platges.


- Permet la utilització de la marca “Q” com a instrument de promoció i comercialització.


- Millora la coordinació del sector públic i privat.


- Suposa un reconeixement per part del sector turístic, operadors i clients.


L’obtenció d’aquest distintiu, que es visualitza a les platges certificades amb una bandera (una ‘Q’ blanca sobre un fons blau) i als panells informatius situats al passeig Marítim, representa el reconeixement a la tasca realitzada per l’Ajuntament de Mataró.


Aquest any s’han revisat i avaluat aspectes com la neteja periòdica de les instal·lacions, les dotacions i mesures dels serveis de salvament, la neteja, els aspectes ambientals, els controls de la qualitat de la sorra i les aigües, el manteniment d’instal·lacions i equipaments, l’accessibilitat de les platges, la informació facilitada als usuaris, entre d’altres qüestions. En tots els casos es destaquen positivament les iniciatives de l’Ajuntament per tal d’oferir serveis que es troben en un procés de millora contínua, buscant sempre la satisfacció per part de l’usuari, que per aquest any destaquen la instal·lació de desfibril·ladors i wifi gratuïta pels usuaris i usuàries de les platges.




Distintiu SICTED


A Mataró, les platges del Callao i Varador, i l’oficina de turisme, també disposen de les certificacions del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions (SICTED). Aquesta certificació té una altra bandera, amb el logotip del SICTED sobre fons blau, i el text “Compromís de qualitat turística”.