Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Santes estrenen nou web

Escoltar

Les Santes estrenen nou web

La pàgina inclou la programació detallada d’enguany i un ampli apartat de continguts sobre la festaDes d’avui el web de Les Santes està activat amb nombroses novetats i l’obertura de la botiga en línia. El web presenta un aspecte molt actual i dinàmic en què la imatge de la festa té un paper primordial. L’aterratge al web es fa amb un vídeo que és un recull d’imatges en moviment sobre la festa i com els mataronins viuen intensament alguns dels seus moments.


 

El continguts es presenten dividits en dos menús als laterals de la pantalla. En un hi ha continguts sobre la Festa Major de Mataró, amb la intenció d’explicar-ne els seus trets diferencials i els seus principals elements, i en l’altre menú hi ha els continguts específics de Les Santes d’enguany que estan a punt de començar.

 

El menú sobre la festa estarà actiu tot l’any, mentre que l’altre anirà canviant cada any i s’activarà amb la proximitat de la festa, i durant la mateixa. En el menú sobre la festa es troben diversos apartats: el Seguici, amb informació sobre cada comparsa institucional i una mica d’història i explicació; la Festa, un apartat sobre el ritual i els actes de la Festa Major i cadascun dels seus apartats; Música i balls, un apartat amb molta informació sobre les músiques, tocs i sons de la festa mataronina, així com una galeria de vídeos amb els balls de les comparses i un apartat sobre el Bequetero. Cartells i programes és tot un repàs visual al grafisme de la Festa Major. A més a més, es podran consultar íntegrament tots els programes editats des de 1979 fins a l’actualitat. Finalment també hi ha un apartat dedicat als més petits, perquè coneguin les comparses a través del joc i del dibuix.

 

Tots aquests menús de continguts sobre la festa s’ampliaran en breu amb un altre apartat sobre documentació, amb un recull de bibliografia sobre Les Santes i els seus elements, així com publicacions que es podran consultar en línia.

 

Al menú sobre Les Santes 2016 s’hi podrà consultar la programació, tant per dia de celebració, com per tema, com per paraula clau al cercador. També hi ha un altre espai sobre el cartell i un on es podrà visualitzar vídeos de Les Santes 2016, ja sigui els que en directe emetrà m1tv o bé els editats per la cadena de televisió pública. A l’apartat Les Santes esportives hi haurà la programació d’actes esportius que s’han programat, i finalment també hi ha un apartat dedicat a consells sobre una festa més segura, tant pel que fa a temes de correfocs i d’assistència a actes amb multituds com a consells sobre el consum moderat d’alcohol i l’ús de vidre.

 

A nivell tècnic, la principal novetat és que s’ha programat el web tenint en compte la diversitat de dispositius mòbils des dels quals es visita, i s’ha prioritzat en la programació que el web sigui totalment ‘responsive’ i ‘fluid’, és a dir, que s’adapti a pràcticament a qualsevol format de pantalla d’un dispositiu actual des del qual es visiti el web.

 

També s’ha programat un cercador genèric del web, a part del que hi ha emmarcat dins de la programació d’actes, i que cerca per paraula clau entre els elements que hi ha al web i que estan relacionats amb aquella paraula clau, és a dir, no cerca la coincidència de la paraula al web, sinó que a cada element que forma part del contingut del web s’ha etiquetat perquè es mostri quan es consulta per paraula clau relacionada amb la festa; per exemple si es cerca el nom d’una figura, el cercador mostrarà les fotos, vídeos, jocs, cartells, actes, arxius sonors i partitures directament relacionats amb la figura.

 

 

La botiga de Les Santes

 

Amb la publicació del web també s’activa la botiga virtual de Les Santes, on es podrà anticipar la compra de productes de la Festa Major. S’hi trobaran les samarretes amb tots els models i talles que hi haurà disponibles a la botiga a partir del dimarts 19 de juliol situada a Can Palauet. Juntament amb la samarreta s’hi inclou una carota que és el dibuix de la caputxa de les Diablesses que apareix al cartell de Les Santes 2016, obra de Laia Arnau.

 

També, com a novetats d’enguany, s’hi podrà comprar el doble disc ‘Sons de Festa. Les Santes Festa Major de Mataró’; un disc que conté cançons, tocs i sons de la festa mataronina i l’altre és un disc de versions de les principals músiques de Les Santes a càrrec del grup mataroní La Coixinera. L’Associació Cultural ...i15! edita una tercera reproducció de goma, la d’en Robafaves, i també s’oferta la llibreta solidària Fem Santes. Llibre per guixar, la recaptació de la qual anirà destinada íntegrament a projectes solidaris per als refugiats que arriben a Europa i que gestiona EKO Project. A més a més, a la botiga hi ha disponibles diverses publicacions sobre la festa mataronina i el got solidari de Les Santes d’enguany.