Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró aporta 5.000 € a la campanya d’emergència pels efectes de l’huracà Matthew al Carib

Escoltar

Mataró aporta 5.000 € a la campanya d’emergència pels efectes de l’huracà Matthew al Carib

La donació es fa a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

L’Ajuntament de Mataró farà una aportació de 5.000 € al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb l’objectiu de sumar-se a la campanya d’emergència pels efectes de l’huracà Matthew al seu pas per diferents països del Carib: Haití, Cuba i República Dominicana. 
Els països amb els que treballa el Fons Català han patit les següents afectacions:
-A la República Dominicana hi ha 35.019 desplaçats en famílies d’acollida, 794 en refugis oficials, 3.174 habitatges afectats parcialment i 20 destruïts. Dues persones han perdut la vida a la capital, Santo Domingo.
-A Cuba no s’han produït morts però hi ha 900.000 persones evacuades i els danys materials a la província de Guantánamo i a la part est de l’illa són quantiosos.
-Haití és on la situació és més greu ja que en aquest país encara s’està treballant en la reconstrucció després del terratrèmol del 2010 i per l’epidèmia del còlera dels anys 2011 i 2012. Segons dades del Ministeri de l’Interior haitià, hi ha 283 víctimes i s’ha fet una crida per evacuar més d’un milió i mig de persones.
Fase de reconstrucció
El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha fet una crida als ajuntaments i a les institucions supramunicipals per sumar-se al procés de reconstrucció i suport a la població damnificada. Una forma de col·laborar que enforteix les estructures de prevenció locals i va enfocada a crear institucions locals fortes i una ciutadania activa.
El 7 de juny de 2016 es va renovar el conveni entre l’Ajuntament de Mataró i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, organisme sense afany de lucre que està format per ajuntaments i altres institucions públiques i privades amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament de països del tercer món.