Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus oferint una visió diferent de les seves exposicions

Escoltar

Mataró celebra el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus oferint una visió diferent de les seves exposicions

Els dies 18 i 21 de maig els museus públics de la ciutat oferiran diferents activitats i ampliaran el seu horari d’oberturaEl dia 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus i el 21 de maig és la Nit dels Museus. L’Ajuntament se suma a la celebració d’aquestes dues efemèrides obrint durant aquest cap de setmana els principals equipaments de la ciutat al gran públic, oferint una visió diferent de les seves sales. Ho faran amb propostes de tot tipus com ara visites guiades, visites teatralitzades, conferències i espectacles. Els horaris de visita s’allargaran per a l’ocasió i d’aquesta manera dissabte 21 Can Palauet, Can Serra, Ca l’Arenas, Can Marfà i la Nau Gaudí tancaran a les 12 de la nit


 

L’objectiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus és sensibilitzar el públic sobre el fet que aquests són un mitjà important per a l’enriquiment cultural de les societats. Aquesta efemèride se celebra des de l’any 1977, promogut per l’ICOM (Consell Internacional dels Museus), mentre que des de l’any 1997 i amb el suport del Consell d’Europa i la UNESCO, la nit s’ha afegit al dia i el dissabte més proper se celebra la Nit dels Museus.

 

El 18 de maig els equipaments obriran en el seu horari habitual, a excepció dels dos equipaments que aquell dia estan tancats i que obriran al públic de 17 a 20 h. A més, a Can Serra s’ofereix la conferència “El sexe a l’antiguitat: de la prehistòria a la cultura romana”. La celebració del Dia Internacional dels Museus també inclou una visita teatralitzada a la vila romana de Torre Llauder dissabte 21, així com les visites comentades que diumenge 22 oferiran Ca l’Arenas, Can Serra i Can Marfà. El mateix diumenge es farà una visita taller familiar a Can Palauet relacionada amb l’espectacle – exposició “CorroC” i una visita guiada a la Nau Gaudí.

 

Dissabte 21 els diferents equipaments museístics municipals de Mataró celebren de ple la Nit dels Museus obrint les portes de les 17 a les 24 h i oferint activitats de tot tipus.

 

Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró oferirà una doble visita teatralitzada (a les 18.30 i 19.30 h) per reviure com es treballava en una fàbrica als anys 50 i Ca l’Arenas Centre d’Art del Museu de Mataró presenta a les 20 i 21 h , “Des de les golfes de Ca l’Arenas”, un espectacle teatral que, a través de dos passis, farà un recorregut sentimental i sorprenent per la casa dels germans Arenas, a través dels seus records i objectes personals.

 

A les 22 h i a les 23 h a Can Serra s’hi podrà veure “Tapper Sex a la Romana” un espectacle relacionat amb l’exposició actual i que permet conèixer la manera com els romans vivien i es relacionaven amb el sexe. A la Nau Gaudí s’hi faran dues visites teatralitzades (18.30 i 21 h) per descobrir qui era Salvador Pagès i La Obrera Mataronense i també l’activitat familiar “Els arcs intel·ligents de Gaudí” a les 19.30 h.

 

Per la seva banda, a les sales d’exposicions de Can Palauet s’hi podran veure la darrera creació de la companyia de circ Escarlata Circus, “CorrroC”. Aquest espectacle de petit format entra en el terreny de les emocions i alhora és una obra-instal·lació sobre les intrigues del cor i una col·lecció d’art, en format de gabinet de curiositats, descoberta en estranyes condicions, que destapa els misteris de la natura i la quotidianitat. Es podran veure dues funcions de l’espectacle (19 i 23 h) i una visita comentada a les 21 h per descobrir el gabinet de curiositats.

 


La inscripció s’ha de fer a través del correu calarenas@ajmataro.cat o al telèfon 93 741 29 30 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h) i al telèfon 93 758 24 01 (de dimarts a dissabte de 17 a 20 h) i la possibilitat d’accedir-hi el mateix dia per ordre d’arribada en cas de disponibilitat.