Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra la primera jornada TextWorking per reunir empresaris i persones en situació d’atur del sector tèxtil

Escoltar

Mataró celebra la primera jornada TextWorking per reunir empresaris i persones en situació d’atur del sector tèxtil

Hi participaran, el 26 d’octubre, 10 empreses i més de 70 persones amb experiència al tèxtil

La jornada TextWorking se celebrarà dimecres 26 d’octubre, a Can Marfà, Museu del Gènere de Punt, des de les 9.30 h fins a les 14 h. Es tracta d’una trobada entre empreses del sector tèxtil i persones amb formació i/o experiència en aquest àmbit que ha estat organitzada per l’Ajuntament, dins del projecte InserText, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats tant dels empresaris com dels ciutadans que recerquen feina en aquest sector. 




La jornada serà presentada pel regidor d’Educació i Treball, Miquel Àngel Vadell, i pel president de l’Associació d’Empresaris de Gèneres de Punt de Mataró i Comarca (ASEGEMA), Paulí Aulart. Aquesta acció vol fomentar la col·laboració pública privada com a eix fonamental per donar suport a la recuperació del sector tèxtil.




Està previst que 10 empreses del sector tèxtil de Mataró i la comarca assisteixin i també més de 70 persones que busquen feina en aquest sector. Els assistents podran conèixer les tendències i les oportunitats laborals actuals, els professionals més buscats, la formació i les competències més valorades i donar-se a conèixer als professionals de recursos humans que busquen cobrir vacants concretes en processos de selecció que tinguin obert o que comencin en breu. Les empreses participants són: AMB Imágenes, AnnaPolsa S.L.U., Atelier Malé, Col&Bri Partners S.L., Confecciones Montoro S.L., C.P. Aluart S.L., Dit i Fet 2012 S.L., Eveltom S.L., Iberlaser D.E. Square Group S.L. i Manufacturas Carrés Costa S.L.






Projecte InserText




La jornada TextWorking és la primera que s’organitza en el marc del projecte InserText. Aquest projecte, que està liderat pel Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) i està subvencionat per la Diputació de Barcelona, vol contribuir a la recuperació d’un dels principals sectors industrials de la comarca del Maresme: el sector del tèxtil i la confecció (gènere de punt), identificat com a clúster per a les entitats municipals i empresarials i la patronal de la comarca.




Entre els principals objectius d’InserText es troba millorar l’ocupabilitat i afavorir la incorporació al mercat de treball de persones desocupades, i fomentar la seva contractació en el sector del tèxtil i la confecció donant resposta a les necessitats de les empreses del sector.




En el projecte col·laboren les entitats expertes del sector i els agents socials següents: la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, EURECAT, ASEGEMA, FAGEM, el Centre de Recerca i Transferència Tecnològica del Tèxtil de Canet de Mar (CRTTT), els sindicats CCOO i UGT. També participen els Serveis locals d’ocupació dels municipis amb major presència d’indústria tèxtil del Maresme: Canet de Mar, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Pineda de Mar i el Consell Comarcal del Maresme.






2a edició Insertext




El projecte InserText es va iniciar l’any 2015 com a projecte pilot per treballar en el sector tèxtil. En la seva primera edició es van adherir al mateix més de 70 empreses del territori i van participar més de 80 persones en situació d’atur. Les empreses van poder participar en la detecció de necessitats formatives, en l’acolliment de persones en pràctiques i van poder participar en la convocatòria de subvencions a la contractació de persones en atur. Les persones van realitzar formació especialitzada en el sector, formació transversal i pràctiques formatives en empreses, entre d’altres accions. En aquesta primera edició es va aconseguir un 53% d’inserció laboral de les persones participants.




Aquest mes d’octubre s’ha iniciat la segona edició del projecte, en el que es preveu la participació i formació de 80 persones desocupades més. Les accions previstes al projecte són:

 


- Formació tècnica en l’àmbit del tèxtil: patronatge, disseny, confecció de mostres, comercials especialitzats.



- Formació transversal en competències requerides al sector



- Pràctiques formatives en empreses



- Orientació laboral i assessorament especialitzat



- Subvenció a les empreses per a la contractació



- Trobades entre empreses i participants



- Borsa de treball especialitzada




En breu es publicaran les bases per a que les empreses puguin sol·licitar subvencions per a la contractació de persones en situació d’atur participants en el projecte.