Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el 76è aniversari de la mort del president Lluís Companys

Escoltar

Mataró commemora el 76è aniversari de la mort del president Lluís Companys

La conferència s’avança al dijous 13 d’octubre perquè el 15 d’octubre és dissabte

Mataró commemorarà el 76è aniversari de la mort del president Lluís Companys amb la tradicional ofrena floral i l’acte acadèmic que enguany s’avança al dijous 13 d’octubre perquè el dia 15 d’octubre, quan Companys va ser afusellat pel règim franquista al Castell de Montjuïc, cau en dissabte. Els actes han estan organitzats per l’Ajuntament i Òmnium Mataró-Maresme.




La conferència d’enguany anirà a càrrec de l’historiador Manel López Esteve i porta com a títol “Lluís Companys, constructor de República”. L’acte està previst per dijous 13 d’octubre, a les 19.30 h, al Saló de Sessions de l’Ajuntament.




Manel López Esteve va néixer a Lleida el 1981. És Doctor en Història per l'Institut Universitari d'Història Jaume Vicens Vives de la Universitat Pompeu Fabra, professor de la Universitat de Lleida i investigador del Centre d'Estudis dels Moviments Socials. Ha centrat les seves investigacions en la història social i política de la Catalunya i l'Estat espanyol dels anys trenta, la conflictivitat agrària i la configuració dels antifeixismes en el període d'entreguerres.




L’ofrena floral al monument de Lluís Companys es farà dissabte 15 d’octubre, a partir de les 11 h. Durant l’acte institucional actuarà el conjunt de flautes de bec de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM).