Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el Dia de les Nacions Unides amb una conferència sobre el desenvolupament sostenible

Escoltar

Mataró commemora el Dia de les Nacions Unides amb una conferència sobre el desenvolupament sostenible

El conferenciant és el director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat

Mataró commemorarà el Dia de les Nacions Unides del 24 d’octubre amb una conferència que porta com a títol “Nacions Unides: els objectius de desenvolupament sostenible 2030”. El director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, Manel Vila i Motlló, serà el ponent d’aquesta xerrada que es farà el divendres 21 d’octubre, a les 19.30 h, al Foment Mataroní. 
Durant el desenvolupament de l’acte, organitzat pel Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, està previst la participació de la Coral Primavera per la Pau.


Manel Vila i Motlló


Manel Vila i Motlló (Barcelona, 1956) és un expert en cooperació internacional, conegut per la seva estreta vinculació amb la ciutat de Sarajevo durant la guerra de Bòsnia. El 6 d’abril de 2015, dins de les celebracions de la diada nacional de Sarajevo, Vila va rebre la distinció com ciutadà d’honor de la ciutat. Des de gener de 2016 és el Director General de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, dins de la conselleria que encapçala Raül Romeva.
A banda de la conferència, el vestíbul de l’Ajuntament lluirà, a partir del 21 i fins al 24 d’octubre, la bandera de les Nacions Unides i un plafó informatiu recordant els objectius de l’associació.
L’organització de les Nacions Unides es va crear el 1945, està formada actualment per 192 estats i basa les seves accions en els acords i la voluntat entre els seus estats membres.

Els seus objectius principals són mantenir la pau en el món; desenvolupar les relacions amistoses entre les nacions; treballar conjuntament per millorar els nivells de vida, eliminar la pobresa, les malalties i l’analfabetisme en el món, i promoure el respecte als drets i llibertats dels altres; esdevenir un centre per ajudar a les nacions a assolir aquests objectius.