Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el Dia Internacional contra la violència vers les dones amb una vintena d’activitats

Escoltar

Mataró commemora el Dia Internacional contra la violència vers les dones amb una vintena d’activitats

Enguany el lema és “Les microviolències també fan mal”

L’Ajuntament de Mataró ha coordinat un programa d’activitats per commemorar el 25 de novembre, Dia internacional contra la violència vers les dones. La regidora d’Igualtat i Joventut, Marisa Merchán, acompanyada de la representant de la Vocalia de Dones de Rocafonda, Pili Zarza, en nom de Dones Reporteres, Lea Cornellana, i la representant de l’Associació Universitària Sin Vergüenza, Mireia Feixas, ha presentat avui el programa d’actes que presenta més de 20 propostes durant el mes de novembre. 




La violència masclista es manifesta de moltes i diferents maneres i a tots els àmbits de la vida. De vegades són petits i imperceptibles abusos de poder que es van incorporant i normalitzant en el dia a dia, però no per aquest motiu són menys importants. Aquestes microviolències són fruit dels patrons educatius i culturals de la societat. Aquest any, sota el lema “Les microviolències també fan mal”, es vol donar eines per aprendre a reconèixer aquestes formes d’actuar per poder eliminar-les i construir, entre tots, una societat més equitativa.






Acte institucional




L’acte institucional tindrà lloc el 25 de novembre, a les 19.30 h, davant de l’Ajuntament i consistirà en una acció teatral i la lectura del manifest. Entitats i col•lectius de dones de la ciutat, a través de diferents disciplines artístiques, manifestaran el seu rebuig contra les violències masclistes i en suport de les dones que les pateixen. També es farà un homenatge a les dones assassinades per violència masclista. A continuació, Mireia Feixas, com a representant de l’Associació Universitària Sin Vergüenza, llegirà el manifest.




Han elaborat i participen en el programa d’activitats del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, a més de l’Ajuntament: Mataró Ràdio, Dones Reporteres de Mataró, Biblioteques de Mataró, El Públic, Clack Produccions culturals, L’Hora Violeta, Teixit de Dones, la Vocalia de Dones Laia l’Arquera de Pla d’en Boet, la Vocalia de Dones de l’Associació de Veïns de Rocafonda-Ciutat Jardí, la Vocalia de Dones de Cerdanyola, el MEM, Foment Mataroní, Dimarts del llimoner, Sant Lluc per l’Art, l'AE Boet Mataró i CCOO Mataró-Maresme. També hi col·laboren la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Maresme i el Ministeri de Sanitat i Política Social.