Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró constitueix el Consell de la Formació Professional

Escoltar

Mataró constitueix el Consell de la Formació Professional

En la sessió de constitució va participar Pere Ros, gerent de la Fundació BCN FP



El Consell de la Formació Professional de Mataró es va constituir ahir, 23 de novembre, al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró. El gerent de la Fundació Barcelona de la Formació Professional (FP), Pere Ros, va fer una ponència per abordar la funció coordinadora i articuladora dels diferents agents del món local en la FP. 




El Consell de la FP de Mataró és un òrgan consultiu i de participació social que, des de l’abril de 2011, funciona com a plataforma estable de treball dels diferents agents educatius, socials i econòmics que operen a l’entorn local. En ell participen els centres educatius, les administracions públiques, els sindicats, els gremis i associacions empresarials, els grups polítics municipals i altres actors amb relació amb el món de la formació professional.




Té com objectiu coordinar i articular l’oferta de formació per al treball, incloent totes les seves modalitats. També incloure altres formacions vinculades per tal de construir una oferta integrada en itineraris adaptats a les necessitats de les empreses del territori i dels ciutadans de Mataró, així com ser els responsables d’elaborar les demandes i propostes del territori en relació a la planificació de la formació inicial i per a l’ocupació.




Al febrer de 2016, i per millorar la funcionalitat del Consell, es va proposar una revisió del Reglament amb l’objectiu que el Consell tingui funcions bàsicament participatives i actives en la difusió i coordinació de la FP local. Es vol que en formin part, no només els agents lligats a la FP en sentit estricte, sinó tota la formació adreçada a les persones adultes.