Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró revalida el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència del web mataro.cat

Escoltar

Mataró revalida el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència del web mataro.cat

Obté un resultat del 98,08% superant el 95,12 % de l’avaluació del 2014

L’Ajuntament de Mataró ha revalidat el Segell Infoparticipa, el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública en els webs municipals atorgat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).




El web municipal http://www.mataro.cat ha obtingut una puntuació del 98,08% en complir 51 dels 52 indicadors establerts per a aquesta edició. L’avaluació d’enguany té com a novetat l’augment del nombre d’indicadors (es passa de 41 a 52 per adaptar-se a la Llei de Transparència i se suprimeixen els 22 indicadors preferents) i la incorporació d’avaluacions als consells comarcals (52 indicadors per als Ajuntaments i 49 per als Consells Comarcals).

 

Està previst que l’alcalde de Mataró, David Bote, reculli el guardó a l'acte d'entrega que tindrà lloc avui a les 18 h al Centre de Cultura i Memòria de Barcelonaen el marc d’una jornada sobre la transversalitat de la transparència organitzada conjuntament pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) i l’Oficina Antifrau de Catalunya.

 



El Mapa Infoparticipa



El Mapa InfoParticipa (http://www.mapainfoparticipa.com/index/mapa/) recull en una web els resultats dels Ajuntaments i ens avaluats. Aquest mapa és un producte elaborat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, resultat d'haver desenvolupat i validat en 2012 el Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya.

 

En el mapa s’avaluen 52 criteris de transparència i en funció del resultat obtingut i del nombre d’habitants del municipi s’atorga una de les següents distincions: Segell Infoparticipa, Menció al Segell Infoparticipa i Reconeixement a la millora de la qualitat i la transparència. Pel que fa a l’Ajuntament de Mataró s’avalua com a municipi de més de 50.000 habitants i necessitava una puntuació del 95% per obtenir el Segell.

 

 

Edicions anteriors



El web www.mataro.cat compleix en la present edició 51 dels 52 indicadors (98,08%) i ha millorat respecte la darrera revisió certificadora que va tenir lloc al desembre de 2014 on va obtenir un 95,12 % amb 39 dels 41 indicadors establerts.



De fet, el web municipal ha realitzat una evolució molt favorable dels indicadors orientada a assolir l’excel·lència en aquest àmbit. Quan el Laboratori de Comunicació Pública va començar les seves avaluacions el 2012, Mataró complia un 78% dels criteris, en la següent avaluació va assolir un 90,24 %, en la tercera un 92,68% i en la darrera un 95,12% per arribar al 98’08 % de la present edició.