Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

Escoltar

Mataró s’adhereix a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

La Junta de Portaveus, que va tenir lloc dilluns 11 de gener, va aprovar per unanimitat la declaració institucional presentada per la CUP per l’adhesió de Mataró a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària. Al Ple de gener se'n va donar compte.


 

El text íntegre de la declaració aprovada és el següent:

 

“El passat 22 i 23 d’octubre de 2015 va tenir lloc a Barcelona la Trobada Internacional d’Economia Solidària i Municipalisme.

 

Aquesta trobada va oferir un espai de coneixement i intercanvid’experiències sobre polítiques locals d’economia solidària que creen ocupació de qualitat, milloren la cohesió social, promouen la democràcia econòmica i contribueixen a la sostenibilitat ambiental.

 

Un dels eixos principals de la trobada va ser el rol de les administracions locals en el desenvolupament de l’economia social i solidària.

 

La trobada es va resoldre l’aprovació la declaració “Cap a una xarxa de municipis per l’economia social i solidària”, amb la qual es va fer públic el compromís de diversos municipis per contribuir al creixement de l’economia social i solidària, i crear una xarxa de municipis a redós d’una propera trobada prevista programada en el primer semestre de 2016 i que organitzarà l’Ajuntament de Barcelona.

 

Considerem que l’Ajuntament de Mataró no pot faltar a la cita i que ha de subscriure formalment la seva adhesió a la declaració de les ciutats compromeses amb l’economia social i solidària.

 

La participació de Mataró en aquesta xarxa de municipis ha de servir per donar més visibilitat i projecció a la tasca que ja es du a terme des de l’àrea de promoció econòmica, en coordinació amb la Fundació Unió de Cooperadors.

 

D’acord amb la Carta de Compromís per un Municipi Cooperatiu, subscrita per l’Ajuntament de Mataró el passat 23 de desembre de 2015, i atès que les iniciatives locals d’economia social i solidària formen part dels objectius del Programa d’Actuació Municipal per a 2016, proposem l’aprovació dels acords següents:

 

Primer.- L’Ajuntament de Mataró s’adhereix a la declaració “Cap a una xarxa de municipis per l’economia social i solidària” i es compromet a participar de forma activa en les iniciatives que aquesta xarxa dugui a terme, i a habilitar les corresponents partides pressupostàries en cas que sigui necessari.

 

Segon.- L’Ajuntament de Mataró organitzarà, al llarg de 2016, una jornada d’àmbit comarcal, adreçada a tècnics i representants polítics d’administracions, a persones de cooperatives, associacions i altres entitats de l’economia social i solidària, i al públic en general, per tal de reforçar la col·laboració i el coneixement de les iniciatives existents en aquest sector.

 

Tercer.- L’Ajuntament de Mataró traslladarà aquests acords a la Fundació Unió de Cooperadors, al Consell Comarcal del Maresme i a tots els municipis adherits a la declaració “Cap a una xarxa de municipis per l’economia social i solidària”.