Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 1.000 persones participen a la Nit dels Museus

Escoltar

Més de 1.000 persones participen a la Nit dels Museus



Mataró es va sumar a la celebració de la Nit dels Museus obrint durant aquest cap de setmana els principals equipaments de la ciutat al gran públic, oferint una visió diferent de les seves sales. Més de 1.000 persones van poder gaudir fins a les 12 de la nit de les diferents propostes que van oferir Can Palauet, Ca l'Arenas Centre d'Art del Museu de Mataró, Can Serra del Museu de Mataró, Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró i la Nau Gaudí.


 

Els assistents van poder participar a les visites teatralitzades, visites guiades molt especials, un espectacle (amb tres passis) de la companyia de circ Escarlata Circus i fins i tot a un “Tapper Sex a la Romana”, un espectacle relacionat amb l’exposició actual i que permet conèixer la manera com els romans vivien i es relacionaven amb el sexe.

 

L’objectiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus és sensibilitzar el públic sobre el fet que aquests són un mitjà important per a l’enriquiment cultural de les societats. Aquesta efemèride se celebra des de l’any 1977, promogut per l’ICOM (Consell Internacional dels Museus), mentre que des de l’any 1997 i amb el suport del Consell d’Europa i la UNESCO, la nit s’ha afegit al dia i el dissabte més proper se celebra la Nit dels Museus.

 

La xifra d'assistents d'enguany dobla la de l'any 2015, que va ser d’unes 500 persones.