Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 350 metges, infermeres, auxiliars i tècnics sanitaris debaten al TecnoCampus sobre l’atenció urgent

Escoltar

Més de 350 metges, infermeres, auxiliars i tècnics sanitaris debaten al TecnoCampus sobre l’atenció urgent

El 23è Congrés nacional català d’urgències i emergències ha reunit avui al TecnoCampus metges, infermeres i tècnics sanitaris per debatre sobre la pràctica de l’atenció urgent. El programa del congrés ha plantejat qüestions com si els malalts de càncer i la gent gran amb malaltia crònica es poden tractar igual que la resta de malalts que passen per un servei d’urgències; els resultats del primer any d’aplicació del codi d’emergències per a la sèpsia greu; el primer protocol a Catalunya (implantat a l’Hospital de Mataró ara fa un any i mig) que permet tractar amb antibiòtics orals els pacients amb diverticulitis, els aspectes ètics més rellevants de l’atenció urgent o com afrontar el rebuig al tractament per part del malalt.




Els serveis d'urgències dels hospitals de Mataró i de Badalona (el Germans Trias i Pujol) han unit esforços en l'organització d'aquest congrés juntament amb el TecnoCampus, que des de la posada en marxa de l'Escola Superior de Ciències de la Salut, ara fa sis anys, és un actor rellevant en la formació dels professionals de la salut del territori.



En la inauguració del congrés, la presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Dolors Guillén, ha destacat la col·laboració amb els centres sanitaris organitzadors, del Maresme i del Barcelonès Nord, per part de l'Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus. El gerent del Consorci Sanitari del Maresme, Ramon Cunillera, ha apuntat que el funcionament del servei d'urgències és crucial en el funcionament general d'un hospital i ha animat a la innovació i el debat en aquest àmbit. Finalment el regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa de l’Ajuntament de Mataró, Joan Vinzo, ha remarcat la importància d'una gestió eficient i ètica en les institucions sanitàries.