Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 4.000 alumnes de la ciutat participen a la quarta edició de l’Escola de l’Espectador

Escoltar

Més de 4.000 alumnes de la ciutat participen a la quarta edició de l’Escola de l’Espectador

L’Escola aplega 9 projectes d’arts escèniques i música que es treballen amb els centres educatius de Mataró

Més de 4.000 alumnes de la ciutat participen aquest curs a la quarta edició de l’Escola de l’Espectador, una iniciativa impulsada conjuntament per les regidories de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Mataró perquè els escolars es desenvolupin creativament a través de les pràctiques artístiques. El 6 de maig comencen les representacions de Cantània, el primer dels 9 projectes que es treballen aquest any.

 

Amb aquests projectes, Mataró es consolida com una de les ciutats del país que més treballa en les arts escèniques i la música als centres educatius.

 

 

Mostres de teatre a les escoles i als instituts, Tots Dansen i Mostra de Dansa

 

Les direccions d’Ensenyament i de Cultura, amb la coordinació de l’equip pedagògic de l’Aula de Teatre, treballen en un gran projecte de ciutat: La Mostra de teatre a les escoles i la Mostra de teatre als instituts.

 

La Mostra de teatre a les escoles arriba a la sisena edició amb la participació dels alumnes de cicle superior de primària de diverses escoles de la ciutat que han treballat obres de creació a partir de cançons. Les escoles que enguany participen són l’escola Joan Coromines, Cor de Maria, Germanes Bertomeu, Camí del Mig i Torre Llauder que interpretaran les obres del 9 al 12 de maig a l’Institut Miquel Biada.

 

El dia 20 de maig a les 20 h el Teatre Monumental serà l’escenari de la unió dels alumnes de secundària de sis instituts de la ciutat a la Mostra de teatre als instituts. Els centres participants a la 16a edició del cicle són: Alexandre Satorras, Damià Campeny, Thos i Codina, Josep Puig i Cadafalch,Laia l’Arquera i Miquel Biada. Els alumnes han treballat durant el curs lectiu una dramatúrgia d’Enric Domingo que parla sobre les migracions.

 

L’altre projecte que es farà al Teatre Monumental (27 i 28 de maig) serà la quarta edició de Tots Dansen, un projecte del Mercat de les Flors, amb la col·laboració de la Xarxa Transversal. Amb l’objectiu de donar a conèixer el llenguatge de la dansa contemporània, els alumnes de secundària dels instituts Josep Puig i Cadafalch, Alexandre Satorras i Thos i Codina han treballat coreografies de Daniel Rosado i Álvaro de la Peña.

 

Els espectacles de la Mostra de teatre als instituts i de Tots Dansen són gratuïts amb invitació a recollir a la seu de Cultura (c. De Sant Josep, 9).

 

D’alra banda, el 12 de maig a la plaça de la Muralla es farà l’acte de Cloenda de la sisena edició de la Mostra de Dansa. Més de 1.300 alumnes de primer cicle de primària de 27 centres de la ciutat treballen de forma conjunta unes danses de la coreògrafa Laida Tanco. La mostra comptarà amb l’actuació del duet format per les ballarines Marta Dalmau i Patricia Mas, amb l’acompanyament musical de Gener Salicrú. Tot seguit hi haurà les actuacions del professorat i de l’alumnat que mostrarà la feina feta durant el curs.

 

  

Projectes musicals: Cantània i Musiquetes

 

Més de 1.100 alumnes de la ciutat i també d’escoles d’Argentona trepitjaran enguany l’escenari del Teatre Monumental a la 12a edició de Cantània a Mataró. Aquest projecte de l’Auditori de Barcelona i en el qual hi participen més de 35.000 alumnes d’arreu de Catalunya dóna la oportunitat als alumnes de compartir un concert amb l’orquestra de l’Auditori. La cantata d’aquest any porta per nom “Babaua. Les desventures de Mimí” i ha estat composta per Jordi Domènech i escrita per Pere Riera. Montse Meneses, Oriol Castanyer i Josep Prats dirigiran les 30 escoles que cantaran en els cinc concerts del 6 al 8 de maig.

 

Musiquetes-Canten els més xics és el nom del projecte pedagògic de la Xarxa de Cases de la Música que té per objectiu introduir els alumnes de primària al món de la música a partir del descobriment i el treball de cançons populars. La cantata “Allà a Mataró n’hi havia un tramvia” compta amb la direcció musical i arranjaments de Dani Álvarez. El grup La Coixinera acompanyarà musicalment els alumnes de cicle inicial de les 13 escoles de Mataró que cantaran els dies 9 i 10 de maig al Teatre Monumental.

 

El preu dels concerts de Cantània és de 4,5 euros i els de Musiquetes de 3 euros.

A més, des de la Direcció d’Ensenyament s’organitzen dues trobades amb l’alumnat de la ciutat: el concert de final de curs de l’Escola Municipal de Música de Mataró, el 18 de juny a la plaça de Santa Anna, i la 4a Trobada escolar de flabiolaires el dia 31 de maig. Aquesta darrera trobada, proposa actuacions a tres espais de la ciutat on els 500 alumnes mostraran el repertori treballat a l’aula durant el curs.

 

 

Tallers de l’Aula i monogràfics

 

L’Aula de Teatre de Mataró ofereix un any més una possibilitat de formació intensiva en les arts escèniques aquest estiu amb els monogràfics. Hi ha cursos especialitzats per a nois i noies i joves de Teatre en anglès i Teatre musical. Les matriculacions es fan a l’Aula de Teatre del 9 de maig al 10 de juny (de dilluns a divendres de 18 a 21 h).

 

Del 3 al 22 de juny més de 250 alumnes de l’Aula de Teatre participaran una vegada més als Tallers per mostrar en públic al Teatre Monumental i a Can Gassol el treball que han fet durant tot el curs.