Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 400 treballadors municipals participen en una formació per saber utilitzar un desfibril·lador

Escoltar

Prop de 400 treballadors municipals participen en una formació per saber utilitzar un desfibril·lador

Prop de 400 treballadors municipals participen avui en una formació organitzada per l’Ajuntament amb l’objectiu que tinguin nocions sobre com fer les maniobres de reanimació cardiorespiratòria, explicar-los perquè serveixen els desfibril·ladors i que perdin la por a utilitzar-los en cas de necessitat.

 

La formació s’emmarca en el projecte “Mataró, ciutat cardioprotegida”, que lidera el Servei de Protecció Civil. L’Ajuntament amplia aquest any la xarxa de desfibril·ladors de la ciutat fins arribar als 30 aparells, ubicats principalment a equipaments esportius, culturals i cívics, tot i que també està previst instal·lar-ne dos al passeig Martítim. L’objectiu és que al 2020 a la ciutat hi hagi almenys un desfibril·lador en un radi de 400 metres, cosa que suposa disposar d’uns 50 aparells en total.

 

 

10 morts sobtades al dia a Catalunya

 

A Catalunya es produeixen 10 morts sobtades al dia per aturada cardíaca fora dels hospitals. Aquest alt índex justifica, no només la instal·lació de desfibril·ladors que poden salvar vides, sinó també la formació dels treballadors municipals, un dels col·lectius professionals que té més possibilitat de trobar-se en situacions que exigeixin una actuació ràpida.