Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reforçar la PIME, digitalitzar el passat tèxtil o donar suport a emprenedors, línies de treball d'ACTE Espanya

Escoltar

Reforçar la PIME, digitalitzar el passat tèxtil o donar suport a emprenedors, línies de treball d'ACTE Espanya

L’associació de col·lectivitats tèxtils es reuneix al TecnoCampus

El TecnoCampus ha reunit avui els representants espanyols de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE Espanya), en la qual Mataró ocupa una vicepresidència compartida amb Igualada. L’acte ha servit per formalitzar l’adhesió de Canet de Mar a aquest organisme.

 

La regidora de Promoció Econòmica i Innovació i presidenta de la Fundació TecnoCampus, Dolors Guillén, ha destacat que ACTE és un instrument important perquè els municipis amb una forta presència del tèxtil facin pinya i treballin conjuntament. Guillén ha posat com a exemple Cooperatextil, un projecte en el qual participen, a més de Mataró, Sabadell, i properament ho farà Manresa. Aquest web connecta proveïdors perquè treballin conjuntament, i de moment ja té 262 empreses donades d’alta. 

 

La trobada d’avui ha servit per reafirmar les principals línies de treball de l’associació, que passen per actuar com a lobby davant de les institucions europees en tot allò que afecta la regulació del sector, i per donar suport a les empreses. En aquest sentit, els assistents a la reunió han apuntat que cal impulsar accions per reforçar la petita i mitjana empresa (PIME), majoritària en el sector. També s’ha remarcat que cal fer una aposta decidida pels emprenedors del sector tèxtil, inspirant-se en països com Suècia, amb una gran experiència en aquest àmbit. La digitalització, per altra banda, és una línia d’actuacions per reforçar i posar en valor el passat tèxtil.

 

Tots els socis d’ACTE estan treballant els projectes que presentaran als Plans de competitivitat i especialització territorials (PECT’s), que s’emmarquen en les anomenades Estratègies Nacionals i Regionals per a l’Especialització Intel·ligent (RIS3). En el cas de Mataró, la idea és que aquests ajuts contribueixin a posar en marxa un ambiciós pla d’especialització en tèxtil tècnic, aprofitant la presència d’un centre tecnològic amb àmplia experiència (Eurecat, l’antiga Cetemmsa) i d’un teixit productiu important.