Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una exposició i una sortida familiar per conscienciar sobre la importància de tenir cura de mars i oceans

Escoltar

Una exposició i una sortida familiar per conscienciar sobre la importància de tenir cura de mars i oceans

Les activitats s’emmarquen en la Setmana de la Natura i el Dia mundial del Medi Ambient

El Servei de Desenvolupament Sostenible de l’Ajuntament, mitjançant la Casa Capell, espai per a la sostenibilitat, ha programat diferents activitats emmarcades en la celebració de la Setmana de la Natura (del 27 de maig al 5 de juny) i el Dia mundial del Medi Ambient (5 de juny).

 

En concret, des d’ahir 1 de juny es pot veure a Mataró l’exposició itinerant “Qui embruta el mar?” dissenyada per l’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya. La mostra consisteix en 5 plafons informatius que mostren de manera entenedora i clarivident quins desperfectes ocasiona l’activitat humana sobre l’ecosistema marítim. Així, es pot veure el tipus i la quantitat de residus que es generen i arriben al mar, quins són i com afecten a la flora i la fauna marítima.

 

L’exposició visitarà 3 equipaments de la ciutat. Està instal·lada fins al 15 de juny al Centre Cívic Cabot i Barba, on es pot visitar de dilluns a divendres de 9 a 21 h. Del 16 al 30 de juny es podrà veure a la Biblioteca Antoni Comas (dilluns, dimarts i dijous de 15.30 a 20.30 h; dimecres i divendres de 9.30 a 20.30 h; i dissabtes de 10 a 14 h, excepte el 25 de juny que estarà tancada). Per últim, la mostra s’instal·larà de l’1 al 16 de juliol a la Biblioteca Pompeu Fabra, on es podrà visitar de dilluns a divendres de 9.30 a 14 h i de 15.30 a 20.30 h; i els dissabtes de 10.30 a 14 h i de 15.30 a 19.30 h.

 

Una altra activitat programada amb motiu de la Setmana de la Natura i el Dia mundial del Medi Ambient és la projecció avui 2 de juny a les 19 h a la Casa Capell de la pel·lícula “La Sal de la Tierra”, que recull el viatge per territoris verges, amb flora i fauna salvatge, del fotògraf Sebastiao Salgado.

 

Per últim, diumenge 5, de 10 a 13 h, s’ha programat la sortida familiar guiada “El mar és part de tu”. Els participants podran conèixer com funcionen els mars i oceans, i cercaran a peu de platja la biodiversitat que amaguen les seves aigües més properes, per acabar descobrint l’estreta relació que les persones tenim amb el mar.

 

Les activitats són gratuïtes. Per a assistir a la projecció o a la sortida cal inscripció prèvia.