Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xavier Arbós aposta pel consens com a única via per repensar la Constitució Espanyola

Escoltar

Xavier Arbós aposta pel consens com a única via per repensar la Constitució Espanyola

El jurista i catedràtic de Dret Constitucional protagonitza l’acte institucional amb motiu del Dia de la Constitució

L’alcalde, David Bote, ha presidit aquest vespre al Saló de Sessions de l’Ajuntament l’acte institucional amb motiu del Dia de la Constitució. Xavier Arbós, jurista i catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona, ha pronunciat la conferència “El futur de la Constitució”.

 


Arbós va defensar que “la Constitució perfecta (entesa segons cadascú) no seria mai viable, la que funciona és aquella que es fa per acord”. Segons el catedràtic de Dret Constitucional, “les constitucions a vegades comporten promeses incomplertes”, característica que la Constitució Espanyola té en comú amb altres cartes magnes, malgrat que “no hi hauria d’haver drets inexigibles”.


 

Xavier Arbós va defensar que “és el moment de mirar cap al futur perquè hi ha canvis que són necessaris”. Però l’única manera d’abordar aquest fet és “recuperar, per totes les parts, els valors que presidien l’ara ridiculitzat consens” que es va aconseguir al 1978, ja que “no hi cap un referèndum d’autodeterminació a la Constitució Espanyola”, va afirmar. “Cal refer la Constitució, revisar-la, retocar-la, repensar-la entre tots”, va insistir Arbós.

 


La conferència es va retransmetre en directe per Internet i el vídeo es pot recuperar al web municipal.