Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

12 escoles de Mataró participen al projecte Barçakids

Escoltar

12 escoles de Mataró participen al projecte Barçakids

El projecte, dirigit a nens i nenes de 6 a 12 anys, pretén fomentar els valors a través del joc i l’esportEl regidor d’Esports, Josep Maria Font, ha assistit avui 16 de març a una de les sessions del projecte Barçakids de la Fundació del FCBarcelona al Centre Cívic Molins. La visita del regidor ha coincidit amb la participació dels alumnes de l’Escola Vista Alegre.
El programa escolar itinerant Barçakids està dirigit als nens i nenes de 6 a 12 anys de les escoles de primària de Catalunya i pretén fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants a través dels principis pedagògics de l'esport i del joc i de la participació activa i inclusiva. Durant aquest mes de març també hi participen l’Escola Rocafonda, Anxaneta, Germanes Bertomeu, GEM, Maria-Mercè Marçal, Cirera, Peramàs, Balmes, Camí del Cros, Marta Mata, Joan Coromines i Josep Montserrat.
Els alumnes realitzen, durant una jornada i de la mà dels educadors Barçakids, un programa d'activitats lúdiques, educatives i esportives centrat en quatre fases teòriques i pràctiques que es desenvolupen al Centre Cívic Molins i a la pista poliesportiva del carrer de Maria de Déu dels Àngels. Primer, els educadors expliquen als infants què són els valors. Tot seguit els posen en pràctica mitjançant el joc i l’esport, i la jornada es clou amb una reflexió final sobre els valors. L’objectiu és promoure en els infants l’anàlisi i el coneixement d’hàbits i actituds que generin canvis que els ajudin a créixer a nivell personal i col·lectiu amb l’esport com a eix motivacional.


BarçaKids: esport i valors
La Fundació del Futbol Club Barcelona, creada l’any 1994, és l’entitat a través de la qual el FCB vehicula la seva Responsabilitat Social Corporativa. Tots els projectes que es desenvolupen des de la Fundació s’emmarquen dins dels seus quatre pilars: la utilització de l’esport com a eix vertebrador; el foment de l’educació i els valors positius de l’esport; la infància i la joventut com a beneficiaris objectius i la projecció de la vessant social del FC Barcelona. La Fundació, dins del seu programa marc, Esport i Valors, ha desenvolupat el programa Barçakids.L’estructura del programa es basa en 5 unitats didàctiques que permeten treballar els cinc valors de Barçakids: esforç, respecte, treball en equip, humilitat i ambició (esperit de superació), de manera que els docents els puguin escollir per treballar durant la jornada, segons les necessitats de cada grup escolar.El projecte Barçakids està avalat pel Consell Científic Pedagògic, òrgan assessor de naturalesa consultiva. L'integren 8 persones de reconegut prestigi professional, sobretot en l'àmbit de l'educació en valors.