Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la campanya “Fes-te voluntari de Les Santes”

Escoltar

Comença la campanya “Fes-te voluntari de Les Santes”

Els voluntaris fant diferents tasques de suport imprescindibles pel funcionament de la Festa Major de Mataró

La direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró inicia avui 12 de maig una campanya de captació de voluntaris per garantir el bon funcionament de la Festa Major de Les Santes. La xifra òptima per donar suport a les activitats de la festa és de 300 persones. Hi ha 19 actes que necessiten la participació activa dels voluntaris amb tasques tan diverses com és el cas dels serveis de dormides, serveis d’aigua, repartiment de programes de mà, muntatges i desmuntatges i serviments varis.




Les persones que vulguin fer més gran una de les Festes de referència de Catalunya poden col·laborar en els següents actes: Devetllament bellugós, Convidada de la Família Robafaves, Escapada a negra nit, Pujada tabalada, Havaneres, Ball de Dracs, Requisits de Festa Major, la Proclama, la Gegantada, la Crida de Festa Major, concert de Barram, De Parranda, Correguspida, Pujada tabaladeta, Anada a ofici, Desfilada, Tornada de la residència, Postal de gegants i l’Anem a tancar.




Els voluntaris poden ajudar als serveis de dormides, facilitant l'entrada a l'espai a les colles on es fan els balls, i quan acaben les figures de foc, facilitar l'entrada dels nens i nenes que així ho vulguin; a servir aigua, tot acompanyant les comparses de la ciutat i distribuint aigua durant les cercaviles i correfocs que les colles fan; a repartir el programa resumit de Les Santes durant l’acte de La Proclama, i col·laborar amb el serviment del rom cremat de les Havaneres i també al bar dels Requisits. També poden donar suport a muntar i desmuntar taules, cadires i barres a la zona on es fa el cremat de les Havaneres, a les convidades de la Família Robafaves, als Requisits de Festa Major, al concert de Barram, i tot el que faci falta perquè els actes llueixin.




No hi ha edat mínima per ser voluntari de Les Santes, tot i que els menors d’edat no poden participar als actes de serviment d’alcohol i actes amb foc.




Per participar com a voluntari cal apuntar-se als actes als quals es vulgui participar, a través d’un aplicatiu que trobareu als webs de Les Santes i de Cultura Mataró.