Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre Catòlic comença obres estructurals als seus equipaments

Escoltar

El Centre Catòlic comença obres estructurals als seus equipaments

L’Ajuntament ha concedit llicència d’obres per actuar a les cobertes de la Sala Cabanyes, la pista de bàsquet i el segon pis de l’Escola Balmes

La regidora d’Urbanisme, Medi Ambient, Sostenibilitat i Habitatge, Núria Calpe, ha acompanyat avui el president del Centre Catòlic, Antoni Blanch, en la presentació del projecte d’obres estructurals a la Sala Cabanyes i els altres equipaments històrics de l’entitat.

 


Els treballs van a càrrec del Centre Catòlic de Mataró, i s’emmarquen en el conveni signat al 2015 per recuperar per a l’ús públic el Pati i l’edifici del Cafè Nou. L’Ajuntament de Mataró ha atorgat la llicència d’obres amb el vistiplau de la Generalitat, i l’entitat preveu començar els en les properes setmanes, quan tingui el permís per a la retirada del fibrociment de les cobertes.




El projecte preveu la realització de les obres estructurals més importants que el Centre Catòlic haurà fet en els darrers anys a l’edifici ubicat a La Riera, 110-120, on estan ubicades la Sala Cabanyes, l’Escola Balmes, l’escola de puntes de coixí Els Gramanets i l’Associació Esportiva Centre Catòlic-Unió Esportiva Mataró.




Les reformes s’executaran per fases. La primera etapa serà la coberta de la Sala Cabanyes, que es retirarà i es construirà de nou. Aquesta serà la part més complexa de les reformes, amb una actuació a la coberta del teatre, on s’instal•larà una gran bastida. Per aquest motiu, en els darrers dies ja s’ha buidat l’escenari i el pati de butaques del teatre.




A partir del 22 de juny, quan hagi finalitzat el curs escolar, es procedirà a la reforma de la coberta de la pista de bàsquet i del segon pis de l’Escola Balmes. A partir del mes d’agost s’actuarà a la Saleta per reforçar-ne el terra. Durant tot el procés de reformes s’aprofitarà per reparar les cobertes de teules, força malmeses a tot l’edifici. Les obres a les cobertes comportaran una sèrie d’arranjaments tècnics fruit del desmuntatge de les teulades.




Els sostres actuals de fibrociment fa dècades que es van instal•lar. Ara s’ha decidit substituir-los per materials més moderns que puguin garantir la continuïtat durant molts anys de les instal·lacions del Centre.




Les reformes tindran una durada aproximada de sis mesos. El Centre Catòlic té previst finançar la inversió necessària, d’uns 700.000 €, amb les aportacions econòmiques pactades amb l’Ajuntament en el conveni per recuperar l’ús públic del Cafè Nou. La Generalitat de Catalunya també hi ha col·laborat amb una subvenció i la sol·licitud d’un crèdit.




El Centre Catòlic de Mataró el formen actualment l’Escola Balmes, que dona cabuda a uns 250 alumnes, la Sala Cabanyes, els Gramanets escola de puntes de coixí, i l’Associació Esportiva. Setmanalment, unes 2.500 persones participen en les activitats del Centre, l’entitat degana de la ciutat amb 133 anys d’antiguitat.




L’Ajuntament de Mataró va aprovar al març inicialment una modificació urbanística que afecta l’àmbit del centre catòlic, que es qualifica tot d’equipament consolidant els usos vigents. El planejament actual preveia una part d’usos terciaris en els terrenys.