Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cicle Fet a Mataró impulsa els creadors mataronins amb una desena de propostes

Escoltar

El cicle Fet a Mataró impulsa els creadors mataronins amb una desena de propostes

El programa inclou espectacles de teatre, música i dansa



El cicle Fet a Mataró proposa una desena d’espectacles, que es podran veure a Can Gassol, des del mes de febrer fins al juliol. Aquest cicle, que es fa des de l’any 2012, permet a joves creadors o ja consolidats dins el panorama escènic català treballar nous espectacles i compartir-los amb l’espectador. L’aposta de la Direcció de Cultura és potenciar les companyies i acompanyar-los en la consolidació dels seus projectes. A Can Gassol es podran veure una desena d’espectacles de disciplines variades, alguns són assajos oberts i altres preestrenes. 






La programació




El tret d’inici serà el 9 de febrer amb la lectura dramatitzada de “Si i no” (Calidoscopi Schimmelpfennig). Es tracta de la lectura amb motiu de la publicació de l’obra “PeggyPickit veu la cara de Déu”, del prestigiós autor alemany Roland Schimmelpfennig. Aquest espectacle és una col•laboració amb el Goethe-Institut de Barcelona. Sota la direcció de Moisès Maicas, es podran apreciar reflexions sobre l’escriptura de Schimmelpfennig. S’hi podrà accedir amb entrada lliure amb invitació.




L’11 de febrer arriba la segona entrega, aquest dia tindrà lloc la representació teatral de l’obra “PeggyPickit veu la cara de Déu”. La companyia mataronina Teatre Invisible, aproparà l’espectador a la història de dues parelles d’amics que es retroben al cap d’uns anys. El temps i la distància han fet la seva feina i han obert un abisme entre els personatges. Cada parella enveja l’altra: els uns envegen la felicitat conjugal del matrimoni dels primers, els altres envegen els sis anys d’aventura africana dels segons. “Peggy Pickit veu la cara de Déu” és una reflexió lúdica, irònica i càustica sobre l’enveja i el sentiment de culpabilitat del món occidental.




El 14 de febrer, arribarà l’espectacle musical “Recording Big Band”. Els alumnes de la Big Band de l'Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) enregistren el repertori que han estat treballant durant aquests últims anys. Amb la Big Band com a pal de paller i la participació d'altres combos de l'escola i la petita Jazz Orquestra, presentaran un concert 100% Fet a Mataró que s'enregistrarà en directe, obert i gratuït per a la ciutat. S’hi podrà accedir amb invitació.




Els dies 3, 4 i 5 de març serà el torn de la icònica obra de teatre “Frankenstein”. És una adaptació basada en el llibre original de l’autora Mary Shelley, publicada l’any 1818. La popular novel•la explora temes com la moral científica, la creació i la destrucció de la vida, així com l’audàcia de la humanitat en relació amb Déu. L’obra de teatre es manté fidel al text de Shelley, però s’allunya del clixé del monstre creat per Boris Karloff al cinema. La proposta portada a escena per Pere Vàzquez es tracta d’un relat més humà de la història, on gran part de l’acció se situa en la difícil situació en què es troba un “monstre” creat per un científic obsessiu, on el protagonista és la víctima.




El 12 de març, arriba el circ al Fet a Mataró, amb l’espectacle “Pamipeu” a càrrec dels artistes Eli Coll, Dela i Mario Militano, que conformen la companyia Accidentats, provinent de Cronopis. Dos personatges sapastres fan mans i mànigues per aconseguir el seu propòsit: descobrir quina mida té un pal i guardar-lo en una caixa. Per fer-ho, els personatges recorren tant als trucs de màgia, els malabars, acrobàcies, perxa xinesa i altres jocs de manipulació. Aquest espectacle està seleccionat per actuar dins la programació de la Mostra d’Igualada.




El 23 d’abril, Sant Jordi, serà el torn de l’assaig obert circense de l’obra “Polos”.Un relat que respon a la màxima “els extrems s’atrauen”. Es desvelarà la incògnita que es planteja quan una situació quotidiana destapa la caixa de pandora i tot es converteix en un caos guiant l’esdevenir dels personatges en alguna cosa gairebé incontrolable. Aquesta representació és gratuïta amb invitació.




La dansa també tindrà un paper destacat al cicle Fet a Mataró, el 28 d’abril (coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa) amb l’espectacle “Explica Dansa”, una conferència ballada. La nova proposta escènica de Toni Jodar, situada entre la conferència i l’acció ballada, ens parla de la història i les tendències més recents. L’explicació passa a través dels seus propis mestres i pels referents de la dansa i dels moviments que han sacsejat els cossos al costat dels esdeveniments que han modificat el nostre món. Un canvi de paradigma on multitud de tendències contribueixen a la fusió i a l’experimentació de noves formes, així com a la relectura de les tradicions.




El mes de maig, els dies 5, 6 i 7, Can Gassol acollirà l’obra “Tractat de Blanques” d'Enric Nolla. La productora mataronina Factea Produccions amb el suport de l'ICEC de la Generalitat de Catalunya, porta aquesta obra interpretada per la coneguda actriu Carme Pla, sota la direcció de Marc Molina. L’argument explica la història d’una dona estrangera que viu la fantasia de la transformació de la seva vida en la d’una altra persona que respon als trets dominants del lloc on habita. La imminent visita del seu passat, aquella altra dona que ha deixat abandonada, se li fa present un altre cop, com en un petit instant de reconciliació amb si mateixa. Aquest espectacle va ser Premi Serra d’Or 2002.




Els dies 7, 8, 9, 14, 15 i 16 de juliol, Fet a Mataró convida a veure “Demà coneixeràs en Klein”. Una producció de Sala Cabanyes, obra del dramaturg mataroní Toni Cabré i dirigida per Joan Peran. És la comèdia d’una executiva, víctima d’un brutal mobbing per part de la seva empresa. Allunyada de la resta de l’organització i sense personal ni res per fer, lluitarà perquè la situació no la torni boja. Una secretària, una becària i una netejadora seran les còmplices involuntàries de la seva peripècia. Una obra teatral àcida, irònica i sorprenent.






Venda d'entrades i invitacions




Tant les entrades de pagament com les invitacions dels espectacles dels dos cicles es poden adquirir a les oficines de la Direcció de Cultura de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20 h; al web entradesculturamataro.cat i a la taquilla una hora abans de l’espectacle.