Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Govern porta a aprovació del Ple una modificació pressupostària per fer actuacions per valor d'1 milió d'euros

Escoltar

El Govern porta a aprovació del Ple una modificació pressupostària per fer actuacions per valor d'1 milió d'euros

També s'habilita el crèdit per pagar el deute de la Fundació Hospital i per refinançar l'endeutament a cost financer més baix

El Govern municipal té previst aprovar al Ple ordinari d’avui, 7 de setembre, una modificació pressupostària que permetrà, en línies generals, un canvi de destinació de la despesa per sufragar noves inversions com l’adequació dels entorns del nou Institut Cinc Sènies, fer front al deute de la Fundació Hospital i adquirir edificis de PUMSA.






Noves inversions





L’Ajuntament té previst de fer noves actuacions per valor d’1.035.586,48 €. Aquests diners procedeixen de l’estalvi d’interessos de préstecs (600.000,00 €), de la concertació d’un nou préstec (217.793,24 €) i de la disminució de l’aportació Mataró Bus respecte de la previsió inicial (217.793,24 €).

 


Entre les noves inversions previstes finançades amb l’estalvi d’interessos i amb la concertació d’un nou préstec, destaquen diverses actuacions per adequar els entorns del nou Institut Cinc Sènies (184.000 €); un augment de l’aportació per inversió per al projecte integrador d’m1tv i Mataró Ràdio (116.000 €); adequació d’equipaments administratius (110.000 €); actuacions de millora a la via pública (42.790 €); diverses inversions en equipaments esportius (35.000 €) i l’adequació d’un espai d’activitats a adscriure al Centre Cívic de Rocafonda.

 


Els diners sobrants del pressupost inicial del Mataró Bus es destinaran a finançar diverses actuacions de l’àmbit de mobilitat, com l’habilitació d’aparcament a les antigues pistes de conduir (60.000 €)o l’adquisició de vehicles (39.000 €).

 




Deute de la Fundació Hospital i compra de nous actius de PUMSA





La modificació pressupostària permetrà disposar del romanent de tresoreria de 2016 lliure de compromisos, que ascendeix a 2.455.024,87 €, i que es destinarà a pagar el deute que la Fundació Hospital té amb l’Agència Tributària.

 


El pressupost municipal aprovat a principis d’any preveia una partida per a la compra d’actius de PUMSA. Ara, aquesta compra es concreta en l’adquisició de la finca amb adreça a l’Avinguda Maresme, 42; de l’edifici del passatge de la Fragata 6-8; de l’aparcament de la plaça Gatassa i de quatre parcel•les al sector dels Turons, entre d’altres.

 


L’adquisició de tots aquests immobles està valorada en 6.286.268,00€.