Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El M|A|C presenta una vídeo guia per conèixer l’obra de Josep Puig i Cadafalch a Mataró

Escoltar

El M|A|C presenta una vídeo guia per conèixer l’obra de Josep Puig i Cadafalch a Mataró

Els guions i el rodatge dels vídeos han estat realitzats pels nois i noies de 1r d’ESO de l’Institut Puig i Cadafalch



El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez i Oller, ha presentat aquest matí, acompanyat pels alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Puig i Cadafalch de Mataró, “La ciutat de Puig i Cadafalch”, una vídeo guia que fa un recorregut tant pels edificis com per la representació del personatge, de l’arquitecte, historiador i polític il·lustre mataroní Josep Puig i Cadafalch (Mataró, 1867- Barcelona, 1956).




Es tracta d’un quadern que inclou un mapa i proposa un recorregut per 11 punts que constitueixen les intervencions del propi arquitecte i les mencions a Puig i Cadafalch a la seva ciutat natal. Per a cada un d’aquests emplaçaments, els 125 nois i noies de 1r d’ESO de l’Institut Puig i Cadafalch han escrit els guions i rodat 13 curts breus en què proposen un relat de ficció per explicar i contextualitzar cada un dels edificis o intervencions.




Per poder fer el recorregut amb el quadern i veure’n els vídeos, cal disposar d’un dispositiu mòbil (IOS i Android) i descarregar-se l’App gratuïta “M|A|C Ajuntament de Mataró”, que permet fer una fotografia a cada pàgina del quadern en què s’indica, a partir de la qual es carrega directament el vídeo protagonitzat per aquests nois i noies de l’IES Puig i Cadafalch.




El recorregut de la vídeo guia és: la casa natal, el Saló de Sessions de l’Ajuntament, el mercat del Rengle, la botiga La Confianza, la casa Sisternes, la casa Parera, la casa Coll i Regàs i la Beneficència, però també la placa de clavegueram dissenyada per l’arquitecte que es conserva al Museu de Mataró, l’escultura de Puig i Cadafalch, obra de Manuel Cusachs i Xivillé, que hi ha al Parc Central i el retrat, també de M. Cusachs, que hi ha a la Galeria dels Mataronins Il•lustres de l’Ajuntament de Mataró.




El treball amb els alumnes de l’Institut ha estat possible gràcies al suport dels professors i professores Isabel Díaz, Montserrat Domènech, Teresa Duatis, Jose Juan, Montse Llopis, Eva Muñoz, Susanna Sáiz, Assumpta Zapata i també gràcies a Carns Asturgó, La Confianza, la Fundació Iluro i el Museu de Mataró que han facilitat els enregistraments d’interior.




El quadern, editat pel M|A|C –Direcció de Cultura, està pensat per a tots tipus de públic, especialment per al públic familiar.




Aquesta és la primera publicació de la col·lecció Quadern Mini del M|A|C mini, un projecte que pretén acostar els infants a una nova manera de veure l’art i la seva aplicabilitat a la vida quotidiana.




Aquest quadern és una de les diverses iniciatives que configuren el programa de l’Any Puig i Cadafalch i es podrà trobar a les seus de la Direcció de Cultura i a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Mataró.