Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Maig Intercultural aixopluga vint activitats per celebrar el Dia Internacional de la Diversitat Cultural

Escoltar

El Maig Intercultural aixopluga vint activitats per celebrar el Dia Internacional de la Diversitat Cultural

El Casal Aliança acollirà l’espectacle participatiu "Diversitat"



Mataró organitza una vintena d’activitats en el marc del Maig Intercultural, una iniciativa que per quart any consecutiu aixopluga totes les accions emmarcades en el Dia Internacional de la Diversitat Cultural, que se celebra el proper 21 de maig. 

 


Al llarg de tot el mes de maig hi haurà activitats diverses com hores del conte, taules rodones, presentacions de llibres, tallers, projeccions de documentals, jocs, mostra gastronòmica i una exposició per mostrar les diferents cultures que conviuen en la societat.

 


Entre la vintena d’activitats del Maig Intercultural destaca l’espectacle participatiu “Diversitat”, que en la seva tercera edició guanya pes i canvia d’escenari i calendari amb la voluntat d’esdevenir un acte cultural de referència a la ciutat. Aquest acte, nascut de la pròpia ciutadania, combina la lectura de poemes, contes i cançons en versió original i la seva traducció al català, se celebrarà el 21 de maig, Dia Internacional de la Diversitat Cultural, a les 19 h al Casal de l’Aliança. Aquest espectacle està organitzat per la Coral Primavera per la Pau amb la col•laboració d’entitats com l’Associació Catalana d’Esperanto i el Grup de Folk KAJ TIEL PLU. En les dues anteriors edicions, “Diversitat” s’emmarcava en el cicle d’estiu “Capvespres als jardinets” de la Biblioteca Pública Pompeu Fabra.

 


Una altra de les activitats destacades del Maig Intercultural és l’exposició dinamitzada “7.5M Construïm un país”, una mostra sobre la construcció del barri de Rocafonda. La mostra recull el testimoni de diversos actors del barri, de diferents orígens, que expliquen com hi ha arribat i quines són les seves expectatives. Es podrà visitar entre el 8 i el 27 de maig i està organitzada per Òmnium Cultural, AV de Rocafonda / L’Esperança / Ciutat Jardí, Comunitat Islàmica Al Ouahda, Taghrast Espai Amazic, Asociación de Ayuda Mana, Associació Baobab, Associació Badenya de Mali i l’Ajuntament de Mataró.

 



Altres activitats del Maig Intercultural són els Jocs del Món al Parc de l’Antic Escorxador el dissabte 27, la Mostra gastronòmica al Parc de Cerdanyola el diumenge 28 de maig, la projecció del documental “Venus” al Cafè de Mar el dimecres 10 de maig a les 19.30 h dins el cicle “El documental del mes”, o una classe oberta d’expressió corporal de dansa grega “No tot és sirtaki” el mateix dimecres 10 a les 19.30 h a l’Espai Gatassa, o el 16è campionat d’Aualé que tindrà lloc el dimarts 30 i dimecres 31 de maig al pavelló Jaume Parera, entre d’altres.

 


A més a més, Mataró Ràdio també ha preparat continguts especials amb motiu del Maig Intercultural que es podran escoltar als informatius i també als programes Viu la Vida, Cansalada Viada, Pati Interior, Altaveu, Els Joves o Chelsea Hotel.

 


El Maig Intercultural està promogut pel Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència.