Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Mercat Municipal de la plaça de Cuba estrena nous aparells elevadors per a la càrrega i trasllat de productes

Escoltar

El Mercat Municipal de la plaça de Cuba estrena nous aparells elevadors per a la càrrega i trasllat de productes

Durant les obres sempre hi ha hagut dos aparells en funcionament com a mínim

L’Ajuntament de Mataró ha substituït els tres aparells elevadors de l’interior del Mercat Municipal de la plaça de Cuba destinats a la càrrega dels productes de venda i la retirada d’escombraries. Les regidores de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, i de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén, han visitat avui el mercat després de la finalització dels treballs.

 


Els antics elevadors patien avaries constants en no tenir les característiques més adients per a l’ús intens que requereix la càrrega i descàrrega de mercaderies del mercat. Dos dels aparells comuniquen les àrees logístiques de la planta soterrani, la planta baixa i la planta altell, mentre que el tercer, destinat a la retirada d’escombreries, comunica la planta baixa i la planta soterrani.





Els ascensors s’han substituït d’un en un, de manera que durant els treballs sempre hi hagut en servei almenys dos dels aparells. Els nous elevadors estan dissenyats per traslladar un pes mínim de 1.100 kg i amb una capacitat mínima de 13 persones. Les parets, portes, terra, marxapeu i sòcol són d’acer inoxidable. La il·luminació de la cabina es realitza amb lluminàries led i amb apagada automàtica quan l’aparell està aturat sense ús. L’ús dels aparells és restringit, de manera que les botoneres exteriors disposen d’un sistema de control d’accés.





Els treballs de fabricació i instal·lació dels elevadors van començar el 15 de novembre i han finalitzat el 19 de maig, dos mesos abans de la previsió inicial. Els ha executat l’empresa Kone Elevadores SA per un import de 103.885,76 € IVA inclòs.

 


Aquesta actuació s’emmarca dins del Pla d’inversions que el Govern va aprovar amb el pressupost 2016.