Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla d’actuació integral de Cerdanyola definirà projectes futurs i de continuïtat per millorar el barri

Escoltar

El Pla d’actuació integral de Cerdanyola definirà projectes futurs i de continuïtat per millorar el barri

L’Ajuntament ja treballa en la diagnosi prèvia que, com les actuacions, es consensuarà amb les entitats del territori

L’Ajuntament ha fet les primeres passes per posar en marxa el nou Pla d’actuació integral de Cerdanyola, que ha de recollir les actuacions de futur i els projectes de continuïtat que s’executaran en els propers anys per millorar el barri. El Pla neix d’una resolució aprovada per unanimitat pel Ple municipal al novembre de 2016, que tenia com a objectiu elaborar una proposta de millora prioritzant les necessitats futures.




Cerdanyola és un dels barris més grans de Mataró, amb una població de 30.826 habitants a 1 de gener de 2017, un 24,43% de la ciutat. Les dades socioeconòmiques indiquen que és una de les zones més desafavorides de la ciutat, junt amb Rocafonda-El Palau-Escorxador. Si bé, en ambdós casos, es tracta de barris amb potencialitats per promocionar que es poden treballar.




Entre 2005 i 2013 es van desenvolupar a Cerdanyola diferents actuacions en el marc de la Llei de barris de la Generalitat que van suposar una inversió de 7.546.000 €, però cal continuar planificant les actuacions per equilibrar les desigualtats territorials i cohesionar la ciutat.




El passat mes de juliol, l’alcalde va aprovar per decret la creació del Grup motor del Pla d’actuació integral de Cerdanyola i va designar com a responsable polític el regidor de barri Miquel Àngel Vadell. Així mateix es va constituir la Comissió tècnica per a l’elaboració i seguiment del Pla, que està formada per tècnics dels diferents serveis municipals implicats.




Ahir, dimarts 21, es va constituir també la Taula de treball del Pla d’actuació integral amb representants de les entitats del barri, amb qui s’ha iniciat el procés participatiu per consensuar els eixos d’actuació del Pla que s’aniran definint. De moment s’està elaborant una diagnosi sobre el barri, fase que es preveu estigui acabada a final d’any.






Actuacions en marxa




Paral·lelament a la definició del Pla d’actuació integral, l’Ajuntament ja té en marxa aquest any diferents projectes a Cerdanyola. És el cas de les obres del nou tancament de la Zona Municipal Esportiva de Cerdanyola, que tindrà menor impacte visual que l’antic mur caigut amb els aiguats de l’octubre de 2016 i permetrà millorar les sortides d’evacuació de l’equipament, o la pavimentació de diferents carrers del barri (Camí dels Capellanets, carrers de la Mare de Déu de Núria, de Josep Maria Pellicer, del Mas Sant Jordi, de la Lluna i de Sant Josep de Calassanç).




L’Ajuntament també està enllestint les obres d’adequació de l’antic Casal de la gent gran de Cerdanyola per reubicar l’Espai Jove del barri, que amb el canvi doblarà l’espai disponible i millorarà els recursos a disposició dels usuaris i usuàries. També s’han fet intervencions de millora en les escoles Les Aigües i Camí del Cros, i s’ha signat el conveni de col•laboració per a la creació del Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola, amb l’Associació de Veïns de Cerdanyola i l’Associació Cultural de Cerdanyola.




L’empresa municipal d’Urbanisme PUMSA està treballant per millorar l’entrada al barri amb la urbanització de l’àmbit del Sorrall. En la mateixa línia d’inversions al barri, Aigües de Mataró ha renovat la xarxa de clavegueram d’un tram de la ronda de Josep Tarradellas, i la xarxa d’abastament d’aigua del passeig de Ramón Berenguer III entre el carrer d’Aragó i el carrer de l’Estadi.




Igualment, s’estan desenvolupant diferents programes socials, de millora de la convivència i d’ocupació, entre d’altres: Programa de Suport a les Comunitats de Veïns i Veïnes, programes de la Xarxa de serveis als joves, Pati Obert a Cerdanyola, Espai infants i família, Programes d’ocupació Jo També i Incorpora’t, etc.).