Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla Educatiu d’Entorn programa més de 20 activitats familiars per potenciar un estil de vida saludable

Escoltar

El Pla Educatiu d’Entorn programa més de 20 activitats familiars per potenciar un estil de vida saludable

Les activitats s’han programat per aquest trimestre i s’organitzen per grups d’edat

El Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de l’Ajuntament de Mataró ha programat, amb la col·laboració d’altres serveis municipals, un seguit d’activitats adreçades a famílies per abordar diferent àmbits de l’educació per a la salut. Per portar a terme aquestes activitats, l’Ajuntament ha rebut una subvenció de 6.000 € del Programa de Cooperació Territorial Salut Escolar finançat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. 

 Les activitats es recullen en un díptic i es divideixen segons grups d’edats dels infants i joves de la ciutat. Es vol abordar la salut entesa en el sentit més ampli abordant les vessants física, psíquica i social. Per això les activitats s’han programat per fomentar hàbits saludables relacionats amb l’alimentació, l’activitat física, les emocions i l’esport.

 Els grups d’edat són de 0 a 3 anys, de 3 a 6 anys, de 6 a 12 anys i de 12 a 16 anys. Entre les activitats hi ha tallers de cuina, de salut bucodental, activitats de natació dirigida, psicomotricitat en família i també a l’aire lliure, rocòdrom, jornades de tamborí, zumba i korfal en el marc dels patis oberts que hi ha a la ciutat i xerrades d’eduació emocional, entre d’altres.

 

Pla Educatiu d'Entorn

 El Pla Educatiu d’Entorn està impulsat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i es porta a terme en col·laboració amb els ajuntaments. Vol potenciar totes aquelles iniciatives i facilitar l’emergència de nous projectes que donin una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels membres més joves de la societat, per incrementar l’èxit escolar i reduir desigualtats entre col•lectius.

 El PEE és una actuació de corresponsabilització educativa adreçada especialment a infants i joves de 0 a 18 anys i que es fa extensiva a tota la comunitat educativa, amb una especial sensibilitat als sectors socials més fràgils i vulnerables.

 

Publicat a