Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova definitivament el Pressupost 2017, que puja 134,8 milions d’euros

Escoltar

El Ple aprova definitivament el Pressupost 2017, que puja 134,8 milions d’euros

Del total del pressupost, 17,8 milions d’euros es destinaran a fer inversions, 8,7 milions més que l’any passat

El Ple va aprovar ahir definitivament el Pressupost General de l’Ajuntament 2017 amb els vots favorables del Govern (PSC i CiU), C’s i el PPC; les abstencions d’ERC i VoleMataró i els vots en contra de la CUP, PxC, ICV-EUiA  i la regidora no adscrita.


 

El pressupost consolidat aprovat definitivament (que inclou les societats i les entitats públiques empresarials) és de 166.147.229,95 €. I el pressupost definitiu de l’Ajuntament puja a 134.812.906,04 € que suposa un 7,07 % d’increment respecte al Pressupost 2016 i permetrà mantenir la despesa en temes socials, incentivar l’activitat econòmica, fer inversions per millorar la ciutat i la promoció i projecció de Mataró.

 

 

Ingressos i despeses


 
 
 


  


Variacions respecte l'aprovació inicial i inversions

 

Respecte a l’aprovació inicial, el Pressupost de l’Ajuntament no ha variat en el seu total però sí s’han modificat tres partides: s’incrementa en 50.000 € els destinats a la política d’habitatge social (per a lloguer social); 52.000 € més a la seguretat a les platges atès que s’amplia la temporada de platges; i s’augmenta en 15.000 € la partida destinada a la millora de les instal·lacions municipals. I es disminueix en 117.000 € l’aportació a la partida a l’empresa de transport urbà, Mataró Bus.

 

Dels 134,8 milions d’euros del pressupost se’n destinaran 17,8 a inversions, mentre que l’any passat en van ser 9,1.

Pel que fa a l’endeutament, tota la informació es pot trobar a l’Observatori del deute, un espai informatiu al web municipal que mostra l’estat del deute de l’Ajuntament i de les empreses que en depenen. Participació ciutadana

 

Durant el període d’exposició pública, el Govern ha resolt les al·legacions presentades tant pels grups municipals com per diverses entitats i ciutadans que a títol personal han sol·licitat iniciatives o serveis a través de l’Audiència Pública i els diferents canals que han estat a disposició de la ciutadania (oficines d’atenció ciutadana, telèfon web, Twitter...). Els grups municipals van presentar 186 al·legacions: ERC (82), PPC (32), C’s (29), ICV-EUiA (18), PxC (15) i VOLEMataró (10). De les 186 al·legacions presentades van tenir una resposta afirmativa total o parcial 119.

 

Al llarg del procés d’elaboració del Programa d’Actuació Municipal (PAM) que va vinculat al pressupost s’han recollit 439 aportacions.