Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova per unanimitat una resolució per millorar l’ús de les platges per a les persones amb mobilitat reduïda

Escoltar

El Ple aprova per unanimitat una resolució per millorar l’ús de les platges per a les persones amb mobilitat reduïda

El Ple municipal va aprovar el passat dijous 2 de març per unanimitat una proposta de resolució presentada pel grup municipal de VOLEMataró per millorar l’ús de les platges per a les persones amb diversitat funcional especialment aquelles que tenen mobilitat reduïda.

 


El text íntegre aprovat és el següent:

 


“La nostra preocupació que Mataró sigui una ciutat integradora que doni espai i oportunitat a tothom ha estat palesa, durant els dos anys que ja portem a les institucions locals.

 


L’any passat vam avançar en aquests sentit d’acord amb el Govern en fer millores a la platja per tal que les persones amb mobilitat reduïda o persones grans, tinguessin les passarel•les en correcte estat, per poder arribar a l’aigua amb facilitat. Els serveis es van ampliar i les dutxes i WC es van millorar. Cosa que agraïm al Govern local especialment a la regidora delegada d’Espais Públics.

 


Malgrat aquestes millores, les persones amb mobilitat reduïda o persones grans encara pateixen dificultats de fàcil solució. Ens han fet arribar a traves de “Tere” membre de l’Associació de Veïns de Cirera i activista reconeguda en la lluita per conquerir els drets fonamentals per les persones amb mobilitat reduïda a Mataró les següents necessitats.

 


1. Les fustes de les passarel•les encara no arriben a l’aigua, cal que estiguin el més a prop possible de l’aigua de mar i també de les dutxes.

 


2. Les cadires aquàtiques: la creu Roja en té dues, però la majoria de vegades succeeix que Creu Roja en treu una, no permeten, ni faciliten el bany amb d’altres persones que poden requerir la cadira.

 


3. Els voluntaris que proporciona Creu Roja moltes vegades tenen molt bona voluntat, però no coneixen les tècniques per poder ajudar a les persones amb diversitat funcional, especialment a les persones amb mobilitat reduïda.

 


4. Als familiars que acompanyen a les persones amb mobilitat reduïda, quan no hi ha voluntaris, no se’ls permet ajudar i facilitar el bany amb la cadira aquàtica.

 


5. Horaris de serveis: l’any passat s’oferia un servei amb horari de 10 h a 19 h amb el requisit que per poder accedir al bany havies de demanar el servei amb un dia d’antelació. Cosa que no succeeix per exemple a Blanes. Tenim les persones la llibertat de poder assistir-hi, segons desig, dins d’un ordre entenem la dependència i necessitats, com fa tothom.

 


6. El temps que pots passar en l’aigua es d’una hora i prou amb la cadira amfibi. Limitant molt l’estància i gaudiment del bany.




Atès tot l’esposa’t, sol·licitem al Ple els següents acords:

 


1. Allargar les fustes el màxim possible per tal de facilitar l’arribada a l’aigua de les persones amb mobilitat reduïda.




2. Adquirir el fer-me compromís amb l’entitat que gestioni el servei de treure les dues cadires amfíbies. Des de principi de temporada.




3. A traves del SOC, o en coordinació amb instituts de la ciutat que dominen sectorialment, el servei a les persones en quant mobilitat, fer i promocionar des de l’Ajuntament un curset, o tallers, que formi als voluntaris en el tractament i mobilització adequades de persones amb diversitat funcional. Especialment amb les persones amb mobilitat reduïda.




4. Garantir i recolzar el nombre de voluntaris i/o professionals per tal de facilitar el bany a totes aquelles persones amb mobilitat reduïda que ho demanin, Afavorir que les persones amb mobilitat reduïda tinguin l’oportunitat de banyar-se cada dia sense la necessitat de tenir que trucar el dia d’abans per fer la reserva.




5. Permetre que les persones amb mobilitat reduïda puguin entrar a l’aigua més d’una vegada, donant l’oportunitat de gaudir del bany, beneficiós, com gaudim la majoria.




6. Establir un acord per escrit a traves del qual, les persones amb mobilitat reduïda que portin acompanyant se’ls hi permeti donar suport a aquestes, si no hi ha voluntaris, sota la supervisió del responsable de l’entitat que coordina i organitza l’atenció”.