Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Programa d’Actuació Municipal i el Pressupost del 2017 es presenten demà en Audiència Pública

Escoltar

El Programa d’Actuació Municipal i el Pressupost del 2017 es presenten demà en Audiència Pública

El Govern donarà a conèixer les principals accions per a aquest any



El Govern municipal presenta demà dimarts 17 de gener en una Audiència Pública les principals actuacions municipals per a aquest any, que es recullen en el Programa d’Actuació Municipal (PAM), i el Pressupost per al 2017. L’acte tindrà lloc a les 19.30 h a la Sala d’Actes de la Biblioteca Antoni Comas (carrer d’Enric Prat de la Riba, 110).


 

Així, a l’acte l’alcalde i els regidors del Govern explicaran amb detall el pressupost que es va aprovar inicialment el passat 22 de desembre i els compromisos i les prioritats del Govern, entre les quals hi ha el manteniment de la despesa social, les accions per incentivar l’economia i el pla d’inversions previst per al 2017.

 

L’Audiència Pública és un acte obert a tothom, que té per objectiu implicar els ciutadans en la presa de decisions públiques. Aquest acte està regulat pel Reglament de Participació Ciutadana que es va aprovar al desembre de 2012.

 

 

Participar i fer aportacions

 

L’Audiència Pública començarà amb la intervenció del primer tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Joaquim Fernàndez, que donarà la benvinguda a l’acte i explicarà el procés participatiu per a l’elaboració del PAM i el Pressupost municipal 2017, que es va aprovar inicialment abans de finalitzar l’any juntament amb l’aprovació definitiva de les Ordenances municipals.

 

El procés participatiu es va iniciar a l’octubre amb els treballs previs d’elaboració de l’avantprojecte de pressupost. Els diferents consells de participació (6 consells territorials i 17 sectorials) han pogut fer les seves aportacions, així com els assistents a la jornada participativa celebrada el 12 de novembre al Centre Cívic Pla d’en Boet i les rebudes a través de les xarxes socials. Algunes de les aportacions recollides ja han estat incorporades a la proposta de PAM i Pressupost.

 

Com l’any passat, l’Audiència Pública s’ha convocat una vegada el pressupost ja ha estat aprovat inicialment pel Ple i es troba, per tant, en fase d’exposició pública que finalitza el 18 de gener. Les propostes dels assistents a l’Audiència Pública també seran recollides i es valorarà la seva incorporació al document final.



Fins ara han fet aportacions, a través d’alguna de les vies, més de 450 persones.

 

 

Presentació del marc pressupostari i les prioritats

 

Després de l’explicació sobre el procés participatiu, el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, presentarà els pressupost consolidat, els ingressos de l’Ajuntament que percebrà durant el 2017 i a on es destinaran. El regidor també presentarà l’Observatori del deute, un espai informatiu que mostrarà l’estat del deute de l’Ajuntament i de les empreses que en depenen.

 

Tot seguit intervindrà l’alcalde, David Bote, que farà un repàs del Pla de Rescat Social 2016, què s’ha fet i quins col·lectius són els més necessitats, així mateix parlarà dels principals beneficis fiscals durant aquest any adreçats a la protecció dels col·lectius amb més necessitats (que es valoraran segons el nivell de renda). L’Ajuntament deixarà d’ingressar 3,5 milions per aquest concepte. El 2016 l’Ajuntament va destinar 14,3 milions d’euros a les polítiques socials. L’alcalde també explicarà els incentius adreçats a l’activitat econòmica i les inversions que l’Ajuntament té previst per a aquest any: es passa de 9,1 milions a 17,8 milions d’euros.

 

Posteriorment prendrà la paraula el primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez, que donarà a conèixer els pressupostos participatius, els compromisos i les prioritats del Govern per al 2017.

 

Per explicar cadascuna de les prioritats del Govern intervindran els regidors responsables de cada àrea de l’Ajuntament:

 

-          ‘Primer les persones: igualtat d’oportunitats’, a càrrec del regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, Joan Vinzo.

-           ‘Apostar per l’educació, la cultura i l’esport’, a càrrec del regidor de Cultura i Participació Ciutadana, Joaquim Fernàndez.

-          ‘Convivència i gestió de l’espai públic’, a càrrec de la regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno.

-          ‘Territori i Sostenibilitat’, a càrrec de la regidora d’Urbanisme, Medi Ambient, Sostenibilitat i Habitatge, Núria Calpe.

-          ‘Recuperar l’economia, crear ocupació i promocionar la ciutat’, a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillen.

-          ‘Un Govern obert, honest i eficient’, a càrrec del regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez.

 

I finalitzarà l’alcalde parlant de les accions prioritàries per encarar el Mataró del futur.

 

A partir d’aquí hi haurà un torn de precs i preguntes del públic.

 

L’Audiència Pública es retransmetrà en directe per streaming i es podrà seguir pel web municipal, m1tv i Mataró Ràdio.