Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa del Dia Internacional de les Dones inclou més de 25 activitats adreçades a tota la ciutadania

Escoltar

El programa del Dia Internacional de les Dones inclou més de 25 activitats adreçades a tota la ciutadania

L’acte central és una acció teatral i la lectura del manifest que es faran l’11 de març a la plaça de Santa Anna



La regidora d’Igualtat i Joventut, Marisa Merchán, la responsable d’Igualtat d’UGT Maresme, Carme Navarro, i la coordinadora del Nucli d’acció territorial del Maresme centre i sud del sindicat de CCOO, Liliana Baigorria, han presentat el programa d’actes del Dia Internacional de les Dones que es commemora el proper 8 de març. La roda de premsa s’ha portat a terme, avui 27 de febrer, al Centre d’Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD), un servei integral que inclou totes les accions que tenen a veure amb la dona i les polítiques d’igualtat. 




A Mataró les activitats comencen el 28 de febrer i acaben el 2 d’abril, es tracta d’un programa amb 26 propostes organitzades per diferents entitats i destinades a públics de totes les edats. L’objectiu és no oblidar el camí recorregut fins ara, ni les dones que han treballat en la lluita dels drets per la igualtat i mirar cap al futur per saber quina societat volem construir entre tots i totes/tothom. El lema d’enguany és “Juntes ho aconseguirem!”.






Acte central




L’acte central està previst que se celebri el proper 11 de març, a la plaça de Santa Anna, a partir de les 18 h. En primer lloc hi haurà una acció teatral que sota el títol “El jardí de la memòria” farà un recorregut poètic per la vida i obra de dones que la història no ha tingut en compte. Aquesta activitat, organitzada pel Consell d’Igualtat Dona-Home, el CIRD i l’Aula de Teatre de Mataró, anirà a càrrec de les participants en el taller de teatre Dones en Acció. A continuació es llegirà el Manifest Institucional del Dia Internacional de les Dones, un text de la Diputació de Barcelona.




Entre les activitats n’hi ha dirigides a totes les franges d’edat perquè la conscienciació es vol estendre com una taca d’oli. Per aquest motiu, des de diferents entitats i l’Ajuntament s’han s’organitzat diferents sessions de conta contes pel públic familiar, exposicions, taules rodones i xerrades pel públic general i també hi ha activitats dirigides als joves ja sigui als centres educatius com al TecnoCampus Mataró-Maresme. En l’àmbit universitari de la ciutat, està previst portar a terme la xerrada “L’economia feminista: entendre la desigualtat per construir la igualtat” a càrrec de la professora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Carmen Sarasúa.




El programa d’activitats ha estat elaborat pel Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) de l’Ajuntament de Mataró amb el Grup de Treball del Consell Municipal d’Igualtat Dona-Home i ha comptat amb la col•laboració de diferents entitats i serveis: l’Institut Català de les Dones, Diputació de Barcelona, Biblioteques de Mataró, Direcció de Cultura, l’Altre, l’Hora Violeta, Vocalies de Dones de les Associacions de Veïns de Rocafonda, Pla d’en Boet i Cerdanyola, Associació Sant Lluch per l’Art, Els Dimarts del Llimoner, Mataró lliure de sexisme, Xarxa d’Espais Joves de Mataró, Grup LGTBI Sin Vergüenza, TecnoCampus, Clack, Fundació Cooperadors de Mataró, Paral•lel 40, Mataró Ràdio, Dones Reporteres, UGT, CCOO, Fundació Iluro i Diomira.