Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte de voluntariat creix i programa un mes d’activitats amb el lema ‘Fem voluntariat, fes voluntariat’

Escoltar

El projecte de voluntariat creix i programa un mes d’activitats amb el lema ‘Fem voluntariat, fes voluntariat’

L’acte central de la campanya serà la Festa del Voluntariat el 30 de novembre





La ciutat de Mataró compta amb centenars de persones que desinteressadament destinen el seu temps i habilitats a fer voluntariat. Amb la seva col•laboració fan realitat projectes que contribueixen a crear un món més just, més amable i més respectuós. 




El grup de treball d’entitats de voluntariat de la ciutat, amb la coordinació del Punt del Voluntariat i l’Agència de Suport a l’Associacionisme de l’Ajuntament de Mataró, han programat al voltant del 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat, una vintena d’actes amb l’objectiu de promoure el voluntariat. Amb aquest creixement, la ‘Setmana del Voluntariat’, que se celebrava en anys anteriors, ha donat pas a la campanya ‘Fem voluntariat, fes voluntariat’, que enguany anirà del 18 de novembre al 19 de desembre, consolidant així el projecte de voluntariat a la ciutat. Serà un mes d’activitats programades per sensibilitzar sobre la gran importància que té la tasca de ser voluntari.




La programació inclou activitats de promoció del voluntariat adreçades a adults (com xerrades i conferències, jornades de portes obertes, recapte d’aliments, taller de cuina, neteja de boscos, marató de donació de sang...), un conjunt d’activitats destinades a reflexionar amb els infants (hores del conte, taller de manualitats....) i un taller formatiu adreçat a entitats per aprendre com gestionar i dissenyar un pla de voluntariat. Es pot consultar el programa complet online a www.mataro.cat/entitats






Festa del Voluntariat 




L’acte central de la campanya “Fem voluntariat, fes voluntariat” és la Festa del Voluntariat que se celebrarà el dijous 30 de novembre. L’acte es farà al Casal l’Aliança, a partir de les 20 h, i pretén ser una vetllada festiva per reconèixer la tasca de les persones que realitzen voluntariat a la ciutat i per visualitzar els projectes d’aquest àmbit a Mataró. Serà un bon moment perquè totes aquelles persones que tinguin la inquietud de fer voluntariat coneguin la tasca que es fa des de les diferents entitats i així s’engresquin a participar-hi.




Durant la Festa del Voluntariat es farà públic el veredicte dels guanyadors del concurs de fotografia a Instagram del Juny Associatiu, el tema del qual era l’activitat de les entitats de la ciutat. La festa comptarà amb l’actuació del conjunt de jazz Musicop Quartet format per músics reconeguts de la ciutat com la vocalista Georgina Blanch a la veu, Gerard Nieto al piano, Dani Comas al baix i Miquel Biarnés a la bateria.




Mataró compta, des de l’any passat, amb el Punt del Voluntariat dirigit tant a informar i acompanyar a les persones interessades en realitzar voluntariat, com a entitats de Mataró que tenen o volen tenir projectes de voluntariat. El punt té un espai presencial d’atenció els dimarts i els dijous al matí al Centre Cívic Cabot i Barba (plaça Miquel Biada, 5 de Mataró) i virtual a www.mataro.cat/entitats




La campanya ‘Fem voluntariat, fes voluntariat’ es podrà seguir a la xarxa amb el hashtag #VoluntariatMataró




Les entitats que formen part del grup de treball i que han col•laborat en l’organització de la campanya són: Càritas Interparroquial de Mataró; Consorci per a la Normalització Lingüística; Consorci Sanitari del Maresme – Voluntariat; Creu Roja Mataró – Maresme; Fundació El Maresme; Fundació Hospital; Fundació Iluro; Fundació Lotus Blau; Fundació Privada Banc dels Aliments.