Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El RumbaFest 2017 se celebra a Mataró per segon any consecutiu amb el format d’un festival gratuït i familiar

Escoltar

El RumbaFest 2017 se celebra a Mataró per segon any consecutiu amb el format d’un festival gratuït i familiar

Les actuacions es faran el 20 d’octubre a la tarda a l’entorn de l’Ermita de Sant Simó



El RumbaFest 2017 se celebrarà el proper dissabte 20 d’octubre a l’exterior de l’Ermita de Sant Simó a partir de les 18.30 h. Serà un festival gratuït i obert a tota la ciutadania on s’han programat les actuacions de “Landry el Rumbero”, “Tupica”, “La Banda Rumbafest” i “Revolución”. 




L’espectacle de “Landry el Rumbero” és un grup que barreja cançons originals amb una selecció de temes i danses infantils de tota la vida, passades pel sedàs de la Rumba Catalana. Produït per Sicus Carbonell, líder de Sabor de Gràcia, ha comptat amb músics de la talla de David Torras d’Ai, Ai, Ai, Dj Panko d’Ojos d’Brujo, Joan Garriga de La Troba Kung Fú o Pep Pascual, entre d’altres. Aquest espectacle serà el primer en obrir el RumbaFest a la ciutat de Mataró, a les 10.30 h, amb l’objectiu de fer ballar a petits i grans al compàs del ventilador.




A continuació serà el torn dels joves “Tupica” i després de “La Banda Rumbafest”, el grup format especialment per aquest esdeveniment i que compta amb músics com Peret Reyes, Jonatan Ximenis, Marc Menendez, Sicus Carbonell, entre molts d’altres que ompliran la ciutat de música i ritme. Per últim, el grup “Revolución”, format pels germans Aaron y Raúl Carmona, presentarà el seu nou disc “Apariencias”.






Fonaments i objectius del RumbaFest 




El 25 de juliol del 2015, la Rumba Catalana va ser declarada Patrimoni Cultural i Música Popular i Tradicional de Catalunya.




El RumbaFest té per objectiu fomentar la Rumba Catalana per al públic majoritari, sota el criteri de transversalitat generacional i heterogeneïtat social. Així mateix, pretén integrar i normalitzar la Rumba Catalana i els seus autors, amb una programació d’un circuit de rumba catalana estable, que pugui ser compatible amb les diferents festes majors i programacions del país.






Mataró i el vincle amb la Rumba Catalana 




Pere Pubill Calaf, ‘Peret’ (Mataró, 1935 – Barcelona, 2014) és reconegut popularment com el rei de la rumba, el gènere català sorgit al començament dels anys 60 a Barcelona i del qual Peret es considerava així mateix el creador. La Rumba Catalana és un encreuament de camins entre el flamenc, la música caribenya i el rock'n'roll. És un estil gestat a finals dels anys 50, creat per gitanos catalans, que desenvolupen una nova manera de tocar la guitarra flamenca que serà coneguda com “el ventilador”.