Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Reis d’Orient tornen a Mataró carregats de regals i bons desitjos

Escoltar

Els Reis d’Orient tornen a Mataró carregats de regals i bons desitjos

L’espectacle és possible gràcies a la implicació de prop de 800 persones

Els Reis d’Orient han tornat un any més a Mataró acompanyats de la seva màgia i, sobretot, carregats de regals i bons desitjos. La Cavalcada de Ses Majestat els Reis d’Orient ha aplegat novament milers de persones als carrers de la ciutat –l’assistència s’estima en prop de 60.000 persones– que han pogut viure de prop la desfilada de les 29 comparses i 20 carrosses.

 


La cavalcada ha sortit a les 17.30 h des de la plaça de Puerto Rico i ha repetit el recorregut dels darrers anys. Les carrosses i comparses han desfilat de nou sota la direcció artística d’Antoni Blanch, amb la col·laboració de Carme Buscà i Marta Domingo. La desfilada, concebuda com un veritable espectacle mòbil, s’ha dividit en 5 grans blocs: l’obertura, el seguici del Rei Blanc, el seguici del Rei Ros, el seguici del Rei Negre i el tancament.


 

L’obertura ha destacat pels sons de la batukada i l’espectacular comparsa formada per alumnes de l’Aula de Teatre de l’Ajuntament de Mataró que, com a novetat, enguany s’endinsaven en el món marí manipulant tota mena de peixos fantàstics, meduses i fins i tot un vaixell, objectes teatrals de la companyia Artristras.

 

Les carrosses dels Missatgers Reials i l’Oca han donat pas a la carossa del Rei Melcior, precedida pels seus tabalers i seguida per ballarines de dansa del ventre. El vaixell amb els seus pirates, la carrossa de la Reïna de les Neus, el Tren i la carrossa de l’ONCE han tancat el seguici del Rei blanc.

 

La desfilada ha continuat amb la carrossa del Rei Gaspar, amb els seus tabalers, la comparsa de ballarins de dansa Bolliwood,  la carrossa dels Arlequins, l’Avió, la carrossa del Santi de la Fundació Maresme i la de les Joguines. La carrossa del Rei Baltasar amb els seus tabalers, un grup de danses africanes, la carrossa dels Contes, la del Tramvia i la de l’Iceberg han donat pas al final de la cavalcada, amb els carboners, l’escala dels Bombers i els crèdits.

 

En arribar davant l’Ajuntament, els Reis d’Orient han estat rebuts un per un pel regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, que els ha fet entrega de diferents regals: un plànol i la clau de la ciutat al rei Melcior perquè puguin entrar a totes les cases, unes mantes amb motiu de la tradició en gènere de punt de Mataró al Rei Gaspar, i raïm al Rei Baltasar, en record del vi que l’antiga ciutat romana d’Iluro elaborava per enviar a les tropes.

 

Un espectacle de dansa sobre l’escenari situat a la porta de l’Ajuntament ha donat pas als discursos dels Reis i l’alcalde, David Bote que, des del balcó de l’edifici consistorial, han saludat i adreçat unes paraules als nens i nenes.

 

L’alcalde ha demanat als Reis que es llegeixin amb molta estimació les cartes dels nens i, si poden, facin realitat les seves il·lusions. També ha animat els nens i nenes a compartir les joguines per ser més feliços. Per la seva part, els Reis han recordat els nens i nenes que han d’anar a dormir d’hora; els han animat a parlar i explicar sempre als pares quan alguna cosa els preocupi o faci sentir malament, i a treballar per aconseguir fer créixer els somnis i il·lusions.

 

Després dels discursos, els Reis han baixat Riera avall per anar fins a la carpa instal·lada a la plaça de Santa Anna, on han llegit el conte de l’escriptora i música mallorquina Maria Escalas.

 

 




Prop de 800 persones implicades


 

Prop de 800 persones fan possible la Cavalcada de Reis a Mataró. Hi ha 22 entitats/associacions participants: Batucada Boetukada, Batucada Fun Ao, Batucada Sambabel, Batucada Trencaones, Aula de Teatre, Sala Cabanyes, Casa de Andalucía, Tabalers de la Momerota, Escola de Dansa Alba Hayal, Associació de Veïns de Cirera, Escola de Dansa Almudena Asrai, Associació de Veïns de Vista Alegre, ONCE, Colla Castellera Capgrossos de Mataró, Associació de Veïns del Camí de la Serra, Fundació Maresme, Associació de Veïns del Pla d’en Boet, Associació de Veïns de Cerdanyola, Bombers, Agrupació Musical del Maresme, ADF Serra de Marina i Equips de suport.

 

A més de les entitats que aporten figurants i hi participen a la desfilada, la cavalcada disposa d’un Pla específic municipal que avui s’ha activat a les 17 h en fase d’alerta. També s’ha constituït el CECOPAL, ubicat a la Comissaria de la Policia Local, per coordinar totes les accions i possibles incidències que poguessin sorgir. Al CECOPAL hi ha representants dels diferents cossos de prevenció, seguretat i de coordinació de l’esdeveniment: Protecció Civil, Policia Local, Mossos d’Esquadra, SEM, Creu Roja i Direcció de Cultura de l’Ajuntament, i està coordinat amb Bombers i ADF.

 

 


Retransmissió en directe


 

La Cavalcada s’ha pogut seguir en directe per m1tv i des del web municipal gràcies al programa especial que la televisió pública ha fet de manera conjunta amb l’emissora municipal Mataró Ràdio. La retransmissió ha estat possible amb la col•laboració d’un ampli equip de professionals i col·laboradors dels dos mitjans públics.