Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Epinium guanya el premi Creatic 2017 a la millor start-up per una innovadora eina d'anàlisi de l'e-commerce

Escoltar

Epinium guanya el premi Creatic 2017 a la millor start-up per una innovadora eina d'anàlisi de l'e-commerce

El lliurament de premis es va fer durant la Nit de l'Emprenedoria i la Innovació



La start-up Epinium, que impulsen els emprenedors Carlos Martínez i Miquel Ferrando, és la guanyadora de la 17a edició dels premis Creatic, que atorguen el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró. En la categoria de millor idea empresarial, el reconeixement se’l va endur el projecte Thumblock, presentat per Miquel Giménez. El premi és de 5.000 euros en tots dos casos, a més de l’estada bonificada durant un any al parc tecnològic TecnoCampus, on s’allotgen més de 120 empreses. Els premis van lliurar ahir a la nit durant la Nit de l’Emprenedoria i la Innovació, un acte que va reunir més de 200 persones al foyer del centre de congressos del TecnoCampus i que va estar presidit per l'alcalde i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote.

 


Epinium és una plataforma d’anàlisi de l’e-commerce que facilita la presa de decisió a les marques mitjançant la intel•ligència artificial i el Big Data, ja que permet, a temps real, conèixer els gustos dels consumidors, adaptar-se a les seves necessitats, conèixer les tendències del mercat, analitzar el posicionament de la competència i monitoritzar les variacions de preu en els productes. La iniciativa ha rebut els darrers anys diversos reconeixements, com el premi UPF Emprèn 2016. Martínez es va graduar en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació a l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus i ha rebut l'assessorament dels serveis d'emprenedoria del TecnoCampus per posar en marxa el seu projecte.

 


La resta de guanyadors dels premis Creatic són els següents:

 


-Thumblock (Categoria idea, 1r premi): Cadenat Intel·ligent per a motocicletes i ciclomotors, que incorpora un sistema de desbloqueig amb tecnologia biomètrica,per empremta dactilar, connexió al mòbil amb alerta instantània en cas de desbloqueig no desitjat, geolocalització i gestió d’empremtes.

 


-Diari infantil Bitxos (Categoria idea, 2n premi): Diari digital en català amb una capçalera innovadora que acosta als més petits a la lectura informativa dels diaris mitjançant una família de reporters interactius mitjançant gifts animats. Una eina digital, responsive i interactiva d'ajut a la lectura i de creació d'opinions entre els més petits.

 


-Global Player (Categoria idea, menció especial): Plataforma digital que posa en contacte a jugadors de futbol amb clubs d'arreu a través dels seus entrenadors o scouts.

 


-Supervision (Categoria start-up, 2n premi): Aplicació adreçada al públic infantil per controlar la distància a la qual s'utilitza un dispositiu mòbil i el temps d'exposició, aspectes molt importants per evitar malalties visuals com la miopia.

 


Els Premis Creatic els organitzen la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i l’Ajuntament de Mataró amb el patrocini del Programa Bstartup del Banc Sabadell i l’empresa Servicios Industriales Reunidos (Sirsa), a més de la col·laboració de diverses empreses i institucions.

 




Reconeixements a l’RSO i a la innovació


En el transcurs de la Nit del’Emprenedoria i la Innovació celebrada ahir, l’Ajuntament de Mataró va fer un reconeixement a diverses empreses i entitats que han col•laborat de forma totalment desinteressada durant l’any 2017 amb el treball que el consistori realitza per facilitar que les persones que es troben en situació d’atur puguin apropar-se al món de l’empresa, contribuint així a una millor preparació d’aquestes persones per a la recerca de feina.

 


També es van entregar, per primer cop, els reconeixements a la innovació empresarial, que van recaure en B-Swim, Som Mobilitat i Calce&Socks. Van ser escollides entre les candidates proposades per les associacions empresarials FAGEM, PIMEC, Cambra de Comerç, GENTIC, ASEGEMA i Barcelona Maresme Business Club.