Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Finalitza la 8a edició del Grup l’Espai per a cuidadors no professionals de persones amb dependència

Escoltar

Finalitza la 8a edició del Grup l’Espai per a cuidadors no professionals de persones amb dependència

Són nou cuidadors no professionals que han rebut 30 hores de formació durant aquest cursEls nou participants en la 8a edició del Grup l’Espai per a persones cuidadores de persones grans o persones amb discapacitat van finalitzar el curs el passat 30 de juny quan van rebre un diploma en un acte al Centre Cívic Espai Gatassa. 
El curs, que va començar el 20 de gener i va finalitzar el 30 de juny, ha consistit en 12 sessions amb 30 hores de formació. Una d’aquestes sessions va ser una sortida, el 17 de març, a l’Ajuntament on la regidora de Benestar Social, Convivència i Política Social d’Habitatge, Isabel Martínez va fer de guia.
Els professionals de l’Agència d’Atenció a les Persones amb Dependència imparteixen els curs amb l’objectiu general de dotar d’eines als cuidadors, per facilitar el desenvolupament de la seva funció, oferir suport emocional i fomentar l’adquisició d’habilitats instrumentals i relacionals.
Des de l’equip de gestió de l’Agència d’Atenció a les Persones amb Dependència del Servei de Benestar Social es detecten situacions de sobrecàrrega en persones cuidadores que demanen suport i escolta. Sovint aquestes persones es troben en situació d’aïllament o manifesten sentiment de solitud. Paral•lelament també s’observen cuidadors que presenten dificultats en habilitats instrumentals i emocionals relacionades amb la seva funció, i aquestes mancances poden derivar a mig o llarg termini en una claudicació dels cuidadors.