Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament adjudica les obres per refer el tancament de la Zona Municipal Esportiva de Cerdanyola

Escoltar

L’Ajuntament adjudica les obres per refer el tancament de la Zona Municipal Esportiva de Cerdanyola

Es preveu que els treballs comencin a finals d’agost

L’Ajuntament de Mataró ha adjudicat el projecte executiu del nou tancament perimetral de la Zona Municipal Esportiva de Cerdanyola. Un tram del mur actual va caure arran dels aiguats del 12 d’octubre de 2016 i l’Ajuntament va iniciar els tràmits per redactar el projecte i demanar a la Diputació de Barcelona els ajuts econòmics necessaris per dur a terme la reforma.

Les obres s’han adjudicat a l’empresa Vialitat i Serveis, SL per un import de 356.955,23 € IVA inclòs. Es preveu que els treballs puguin començar la darrera setmana d’agost. Les obres tenen un termini d’execució de 6 mesos, i es finançaran en part amb l’ajut de 85.623,06 € que la Diputació va atorgar a l’Ajuntament pels danys provocats pels aiguats.

 
El projecte
El mur actual està format per pedres irregulars de diferents mides, rejuntades amb terra seca o morter de calç pobra que es desprèn amb facilitat i no té les garanties de seguretat per suportar un desnivell de 2 a 4 metres d’alçada. L’acumulació d’aigua de pluja dins el recinte esportiu ha augmentat la pressió que les terres fan sobre el mur, i la proximitat dels arbres plantats a l’interior agreugen el problema d’estabilitat i debiliten encara més la seva resistència.
Arran de les fortes pluges de l’octubre passat van caure, o es van haver d’enderrocar per seguretat, 43 metres lineals del tram del mur que limita amb el Camí del Mig. El projecte preveu

substituir tota la part del tancament que té les mateixes característiques del tram sinistrat.
Així, se substituiran en total 255,61 metres lineals del mur: 178,71 metres amb façana al Camí del Mig, 55,66 metres amb façana a la ronda del Cros i 21,24 metres que limiten amb el carrer de la Marató. El nou tancament serà a base de plans inclinats de llambordes granítiques col•locades sobre solera de formigó, a més d’una tanca metàl·lica perimetral. Aquest tancament, similar al d’altres instal·lacions esportives de la ciutat, té un impacte visual menor. El 50% de les llambordes que s’utilitzin es recuperaran d’excedents de la reurbanització de carrers de la ciutat i l’altre 50% seran noves. Els arbres de l’interior del recinte afectats per les obres es plantaran de nou a 5 metres de distància dels nous talussos.
El projecte també preveu millorar les mesures d’evacuació de l’equipament, donat l’ús extraordinari d’aquestes instal·lacions on es poden celebrar esdeveniments de gran afluència de públic. Per aquest motiu, la proposta contempla la realització de dos nous accessos en rampa en el tram del nou tancament del Camí del Mig que permetran una major i millor distribució en l’evacuació de les persones.