Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament fa 18 actuacions de millora d’equipaments educatius per import de 400.000 € durant l’estiu

Escoltar

L’Ajuntament fa 18 actuacions de millora d’equipaments educatius per import de 400.000 € durant l’estiu

La coberta de l’Escola les Aigües i la reforma de lavabos a La Llàntia, Germanes Bertomeu i l’Institut Miquel Biada, entre les destacades

L’Ajuntament de Mataró aprofita les vacances escolars per realitzar diferents actuacions de manteniment i millora a equipaments educatius de la ciutat. Entre les 18 intervencions que es realitzen entre juliol i setembre, que suposen una inversió conjunta de 396.642,81 €, destaquen les obres de la coberta de l’Escola d’Educació Especial Les Aigües, i la reforma de lavabos a les escoles La Llàntia i Germanes Bertomeu i a l’Institut Miquel Biada.

 


Entre les obres ja executades aquest estiu figuren la construcció d’un accés adaptat per permetre que persones amb mobilitat reduïda puguin arribar al taller domèstic de l’Escola d’Educació especial Les Aigües (10.815,85 €); l’ampliació i adequació d’un bany per fer-lo accessible a l’Escola Camí del Cros (7.670,16 €); actuacions al pati d’infantil de l’Escola Montserrat Solà (6.508,49 €); el canvi de finestres a les aules d’infantil a l’Escola Josep Montserrat (6.433,15 €); i diferents actuacions relacionades amb el control i prevenció de legionel·la a les escoles Anxaneta, Tomàs Viñas i Antonio Machado (per un import conjunt superior als 10.000 €).






Ventiladors a les escoles bressol




Una altra obra ja executada és la instal·lació de ventiladors al sostre de les aules de l’Escola Bressol Els Garrofers (14 unitats, per un import de 3.426,28 €), i està previst començar els propers dies els treballs per instal·lar-ne 16 més a l’Escola Bressol Elna (3.425,56 €). Així millorarà la sensació de confort de treballadors i alumnes durant els mesos de més calor.




Passades les vacances d’estiu, l’Ajuntament també posarà ventiladors, en aquest cas instal·lats a paret, a les aules de l’Escola Bressol Els Menuts (14 unitats, per import de 2.997,36 €).




Altres obres que ja s’estan executant als centres escolars són la primera fase de reparació de les cobertes de l’Escola les Aigües (107.929,58 €). El centre comparteix edificació amb l’Escola Camí del Cros, amb cobertes que presenten filtracions, trencament o oxidació de panells i altres patologies que no s’han pogut resoldre amb actuacions puntuals.




També s’estan duent a terme els treballs de tancament a la zona de pati a l’Escola Àngela Bransuela (17.213 €).






Adequació de lavabos




Així mateix, l’Ajuntament està treballant en la millora dels lavabos existents a les aules de P3 i P4 de l’Escola La Llàntia i la construcció de nous serveis per al personal de l’escola. A més, es canvia el paviment sintètic a una de les aules de P3. Les obres tenen un pressupost d’adjudicació de 60.479,89 €.




Aquest agost està previst començar també obres de reforma i adaptació dels lavabos ubicats a la planta baixa de l’Institut Miquel Biada (45.187,96 €); i a la planta baixa de l’Escola Germanes Bertomeu (60.464,27 €).






Altres actuacions previstes




Abans que s’iniciï el nou curs escolar també començaran les següents actuacions:




- Adequació de l’entrada de l’Escola Germanes Bertomeu pel carrer de Colòmbia (4.696,82 €).



- Arranjament de paviment a l’Escola Cirera (24.171,57 €)



- Insonorització del menjador de l’Escola Rocafonda (3.629,17 €).



- Actuacions a la pista poliesportiva de l’Escola Montserrat Solà (24.184,27 €).