Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i el Col·legi d’Advocats signen un conveni de col·laboració per apropar la justícia al ciutadà

Escoltar

L’Ajuntament i el Col·legi d’Advocats signen un conveni de col·laboració per apropar la justícia al ciutadà

L’objectiu també és fer de Mataró la capital de la justícia del MaresmeL’alcalde de Mataró, David Bote, i el degà del Col·legi d’Advocats de Mataró, Julio J. Naveira, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per establir actuacions conjuntes amb la finalitat d’acostar la justícia al ciutadà i que el col·legi esdevingui un referent per a la ciutadania. 
Una de les finalitats del Col·legi d’Advocats de Mataró és treballar per la defensa de la justícia de proximitat i comparteix amb l’Ajuntament la voluntat de donar a conèixer al ciutadà la justícia i els principis que la regeixen com a valors essencials per a la convivència.
A través d’aquest acord, l’Ajuntament i el Col·legi d’Advocats es comprometen a estrènyer els vincles existents i obrir noves vies d’actuació per tal no solament d’apropar la justícia al ciutadà sinó també per millorar els tràmits o les accions en les que els col·legiats representin a tercers així com aconseguir que Mataró sigui una ciutat capdavantera en justícia, amb els atributs de propera, àgil i eficaç.
A tall d’exemple, el conveni estableix que el Col·legi d’Advocats participarà de forma activa en els consells de participació i/o comissions on la seva aportació sigui d’interès, també podrà exercir com a assessor. Per la seva banda, l’Ajuntament informarà els ciutadans de l’existència dels diferents serveis públics que presta el Col·legi d’Advocats com el Servei d’Orientació Jurídica (SOJ), el Servei d’Orientació a la Mediació (SOM) i el Torn d’Ofici.
Igualment, i atès que el 9 de maig de 2017 el Col·legi d’Advocats de Mataró celebrarà el 150è aniversari, l’Ajuntament donarà suport institucionalment a aquesta efemèride.
A més, les dues part també es comprometen en aquest conveni a treballar per convertir Mataró en la capital de la justícia del Maresme. Per a tal efecte, es crearà una comissió amb representació de les dues institucions per elaborar una proposta en aquest sentit.
La primera actuació conjunta amb posterioritat a la signatura del conveni serà la realització d’una sessió informativa per abordar els aspectes jurídics relacionats amb les clàusules terra, que es farà el proper dia 15 de febrer a les 19 h a la Sala d’Actes del Col•legi. A la qual hi intervindran: el degà del Col·legi d’Advocats de Mataró; la secretària del Col•legi, Maria Pastor; el responsable del Torn d’Ofici del Col·legi, Joan Serra; i el regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa de l’Ajuntament de Mataró, Joan Vinzo.