Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i el Col·legi d’Advocats signen un conveni de col·laboració per apropar la justícia al ciutadà

Escoltar

L’Ajuntament i el Col·legi d’Advocats signen un conveni de col·laboració per apropar la justícia al ciutadà

L’objectiu també és fer de Mataró la capital de la justícia del Maresme



L’alcalde de Mataró, David Bote, i el degà del Col·legi d’Advocats de Mataró, Julio J. Naveira, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per establir actuacions conjuntes amb la finalitat d’acostar la justícia al ciutadà i que el col·legi esdevingui un referent per a la ciutadania. 




Una de les finalitats del Col·legi d’Advocats de Mataró és treballar per la defensa de la justícia de proximitat i comparteix amb l’Ajuntament la voluntat de donar a conèixer al ciutadà la justícia i els principis que la regeixen com a valors essencials per a la convivència.




A través d’aquest acord, l’Ajuntament i el Col·legi d’Advocats es comprometen a estrènyer els vincles existents i obrir noves vies d’actuació per tal no solament d’apropar la justícia al ciutadà sinó també per millorar els tràmits o les accions en les que els col·legiats representin a tercers així com aconseguir que Mataró sigui una ciutat capdavantera en justícia, amb els atributs de propera, àgil i eficaç.




A tall d’exemple, el conveni estableix que el Col·legi d’Advocats participarà de forma activa en els consells de participació i/o comissions on la seva aportació sigui d’interès, també podrà exercir com a assessor. Per la seva banda, l’Ajuntament informarà els ciutadans de l’existència dels diferents serveis públics que presta el Col·legi d’Advocats com el Servei d’Orientació Jurídica (SOJ), el Servei d’Orientació a la Mediació (SOM) i el Torn d’Ofici.




Igualment, i atès que el 9 de maig de 2017 el Col·legi d’Advocats de Mataró celebrarà el 150è aniversari, l’Ajuntament donarà suport institucionalment a aquesta efemèride.




A més, les dues part també es comprometen en aquest conveni a treballar per convertir Mataró en la capital de la justícia del Maresme. Per a tal efecte, es crearà una comissió amb representació de les dues institucions per elaborar una proposta en aquest sentit.




La primera actuació conjunta amb posterioritat a la signatura del conveni serà la realització d’una sessió informativa per abordar els aspectes jurídics relacionats amb les clàusules terra, que es farà el proper dia 15 de febrer a les 19 h a la Sala d’Actes del Col•legi. A la qual hi intervindran: el degà del Col·legi d’Advocats de Mataró; la secretària del Col•legi, Maria Pastor; el responsable del Torn d’Ofici del Col·legi, Joan Serra; i el regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa de l’Ajuntament de Mataró, Joan Vinzo.