Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i l’Associació Cultural Oca tanquen l’any amb una nova revetlla popular

Escoltar

L’Ajuntament i l’Associació Cultural Oca tanquen l’any amb una nova revetlla popular

A l’entorn de la plaça de Santa Anna s’han instal·lat elements físics de grans dimensions per millorar-ne la seguretat



Aquesta serà la quarta ocasió que la festa de Cap d’Any està organitzada conjuntament per l’Ajuntament i l’Associació Cultural Oca de Mataró (Operació Cap d’Any), entitat sense ànim de lucre. La festa tindrà lloc a la plaça de Santa Anna i enguany s’espera repetir la gran acollida de la darrera edició. Aquest any, l’Ajuntament ha instal·lat elements físics de grans dimensions en diferents punts a l’entorn de la plaça per tal de millorar la seguretat dels assistents i minimitzar el risc d’atropellaments intencionats.


 

L’edició 2017 va incorporar una tarda infantil, “l’Oca dels més petits”, que va esdevenir un gran èxit. En aquesta edició, hi haurà tallers amb l’Oca i berenar a partir de les 17.30 h a la plaça de Santa Anna i a les 18.30 h espectacle de màgia amb el Mag Nil.

 

La festa de Cap d’Any agafa el nom i la imatge de la popular carrossa de la Cavalcada de Reis de Mataró i aquest any presenta algunes novetats. La festa començarà aquest cop a la plaça de Santa Maria, on es faran ‘Les campanades al carrer’ amb la xaranga de l’OCA. Seguidament es baixarà en cercavila fins a la plaça de Santa Anna, “La baixada de l’OCA”, a ritme de les cançons populars de Mataró (des d’Els Pastorets, passant per Carnestoltes o Sant Jordi) per arribar a la gran carpa on a partir de les 00.30 h hi sonaran més de 7 hores de música de tots els temps amb els Jon Kieb i PD Postdata. L’entrada és gratuïta i les consumicions a preus populars.  

 

Des de l’Associació Cultural Oca de Mataró i l’Ajuntament es fa una crida al civisme i al consum responsable per tal d’evitar molèsties al veïnat. A més, aquest any l’organització vol fer un clar rebuig a la violència masclista i per això comptarà amb un Punt Lila que oferirà informació i suport a tothom que ho necessiti durant la nit.

 

L’activitat forma part de la programació específica de la ciutat per a les festes de Nadal. La carpa que acollirà la festa és la mateixa que els dies 2, 3 i 4 de gener s’utilitzarà per rebre els Missatgers Reials i d’altres activitats relacionades amb la festa.

 

Tota la informació de la revetlla popular es pot trobar al web d'Oca de Mataró o al Facebook i Twitter @ocamataro.

 

 

Dispositiu policial de seguretat

 

Els elements físics que s’han instal·lat a l’entorn de la plaça de Santa Anna específicament per a aquest esdeveniment es complementen amb d’altres ja es van instal·lar a principis de desembre a la confluència de La Rambla amb el carrer de Montserrat i al costat de la sortida del pàrquing de Santa Anna (La Rambla / plaça de Joan Herrero).

 

La instal·lació d’elements fixes de mobiliari urbà per entorpir el possible accés de vehicles a gran velocitat en aquests punts va ser una de les mesures adoptades al setembre per la Junta Local de Seguretat de Mataró, que es va reunir en sessió extraordinària després de l’atemptat terrorista a Les Rambles de Barcelona.

 

Paral·lelament, la Policia Local posarà en marxa el dispositiu especial de reforç de la vigilància als entorns de la plaça de Santa Anna amb motiu de la previsió d’afluència d’assistents. El dispositiu consisteix en una major presència d’efectius policials,complementada amb la contractació d’un servei de controladors d’accessos.