Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament incorpora bucles d’inducció magnètics per a persones amb pèrdues auditives a tres equipaments

Escoltar

L’Ajuntament incorpora bucles d’inducció magnètics per a persones amb pèrdues auditives a tres equipaments

La instal·lació d’aquest sistema per a persones amb diferents discapacitats auditives ha costat 7.015,16 €



L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OFIAC) situada a l’edifici de l’Ajuntament, l’edifici de Benestar Social i la sala d’actes del Centre Cívic Municipal de Pla d’en Boet disposen, des d’aquest mes de setembre, de bucles d’inducció magnètica. La instal·lació d’aquesta tecnología ha tingut un cost de 7.015,16 €, subvencionats per la Diputació de Barcelona.




Les persones amb discapacitat auditiva, usuaris d’audiòfon o amb implant coclear, tenen dificultats per sentir i comprendre la comunicació que es realitza en recintes d’ús públic. El sistema de llaç d’inducció d’audiofreqüència (bucle magnètic) crea un camp magnètic d’àudio a tota la zona d’escolta. L’usuari activant la posició “T” de la seva pròtesi gaudirà d’una qualitat de so òptima a cau d’orella.




Amb aquest sistema es millora l’accessibilitat dels equipaments i no hi ha cap diferenciació aparent en l’atenció d’ una persona amb pèrdua auditiva i la resta de les persones que no precisen d’ajuda específica.




La instal·lació s’ha realitzat d’acord amb la legislació vigent en matèria d’accessibilitat universal pel dret de les persones amb discapacitat i la seva inclusió social.